• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
Napište svůj komentář k receptu

Mraveniště II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • vařená rýže - 2 varné sáčky
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek - utřený
  • Zelná směs:
    • 300
      g kysané zelí - scezené
    • 1
      ks cibule -vetší
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Zálivka:
    • 70
      g rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1,50
      dl voda
    • 1
      dl smetana sladká nebo zakysaná, nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou tvoříme šišky nebo koule (tenisáky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, kterou zamícháme do zelí, osladíme a osolíme.
3
Ve vodě (1,5 - 2 dl) si rozmícháme protlak s kari kořením, cukrem a solí (smetanou).
4
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno zelí, na které poskládáme masovo-rýžové koule nebo šišky, které zalijeme rajčatovou omáčkou. Zakryjeme a necháme péct v předehřáté troubě cca 45 minut.
5
Pokud potřebujeme přílohu, můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mraveniště

Mraveniště

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 18. 10. 2015 12:30

    Výborný oběd, děkuji.

  • Eva Máchová | 22. 5. 2013 13:35

    Výborný oběd, manžel chodí ještě teď ujídat co zbylo v pekáči. Děkuji :-)

  • Anina | 16. 8. 2011 21:27

    Myslela jsem, že to bude náročnější a pletla jsem se. Spokojení jsme byli všici a přílohu jsem nedávala nijakou.

  • J.Váchová | 31. 5. 2011 16:32

    Udělala jsem obě mraveniště a jsou obě výborný.Tohle je sladčí a to druhé podobný knedlovepřu ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kari Kysané zelí Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Vařená rýže Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Mouřeníny

Mouřeníny

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

268
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
146
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
64
Kulaté švestkové koláče
Kulaté švestkové koláče
53
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
33
Houbové batůžky z listového těsta
Houbové batůžky z…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mražená káva
Mražená káva
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact