• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
Napište svůj komentář k receptu

Mraveniště II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • vařená rýže - 2 varné sáčky
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek - utřený
  • Zelná směs:
    • 300
      g kysané zelí - scezené
    • 1
      ks cibule -vetší
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Zálivka:
    • 70
      g rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1,50
      dl voda
    • 1
      dl smetana sladká nebo zakysaná, nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou tvoříme šišky nebo koule (tenisáky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, kterou zamícháme do zelí, osladíme a osolíme.
3
Ve vodě (1,5 - 2 dl) si rozmícháme protlak s kari kořením, cukrem a solí (smetanou).
4
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno zelí, na které poskládáme masovo-rýžové koule nebo šišky, které zalijeme rajčatovou omáčkou. Zakryjeme a necháme péct v předehřáté troubě cca 45 minut.
5
Pokud potřebujeme přílohu, můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mraveniště

Mraveniště

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 18. 10. 2015 12:30

    Výborný oběd, děkuji.

  • Eva Máchová | 22. 5. 2013 13:35

    Výborný oběd, manžel chodí ještě teď ujídat co zbylo v pekáči. Děkuji :-)

  • Anina | 16. 8. 2011 21:27

    Myslela jsem, že to bude náročnější a pletla jsem se. Spokojení jsme byli všici a přílohu jsem nedávala nijakou.

  • J.Váchová | 31. 5. 2011 16:32

    Udělala jsem obě mraveniště a jsou obě výborný.Tohle je sladčí a to druhé podobný knedlovepřu ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kari Kysané zelí Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Vařená rýže Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
57
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
53
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
47
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
39
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Giorgio Armani (†91) neměl potomky. Kdo bude dědit? 250 miliard pro šestici vyvolených!

Giorgio Armani (†91) neměl potomky. Kdo bude dědit? 250 miliard pro šestici vyvolených!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mražená káva
Mražená káva
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact