• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
Napište svůj komentář k receptu

Mraveniště II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mraveniště II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • vařená rýže - 2 varné sáčky
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek - utřený
  • Zelná směs:
    • 300
      g kysané zelí - scezené
    • 1
      ks cibule -vetší
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Zálivka:
    • 70
      g rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1,50
      dl voda
    • 1
      dl smetana sladká nebo zakysaná, nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou tvoříme šišky nebo koule (tenisáky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, kterou zamícháme do zelí, osladíme a osolíme.
3
Ve vodě (1,5 - 2 dl) si rozmícháme protlak s kari kořením, cukrem a solí (smetanou).
4
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno zelí, na které poskládáme masovo-rýžové koule nebo šišky, které zalijeme rajčatovou omáčkou. Zakryjeme a necháme péct v předehřáté troubě cca 45 minut.
5
Pokud potřebujeme přílohu, můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mraveniště

Mraveniště

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 18. 10. 2015 12:30

    Výborný oběd, děkuji.

  • Eva Máchová | 22. 5. 2013 13:35

    Výborný oběd, manžel chodí ještě teď ujídat co zbylo v pekáči. Děkuji :-)

  • Anina | 16. 8. 2011 21:27

    Myslela jsem, že to bude náročnější a pletla jsem se. Spokojení jsme byli všici a přílohu jsem nedávala nijakou.

  • J.Váchová | 31. 5. 2011 16:32

    Udělala jsem obě mraveniště a jsou obě výborný.Tohle je sladčí a to druhé podobný knedlovepřu ;-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kari Kysané zelí Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Vařená rýže Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Pečený losos

Pečený losos

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
46
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
43
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Deník Aha! 8.11.2025

Deník Aha! 8.11.2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mražená káva
Mražená káva
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
  • Recepty.cz
  • Mraveniště II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact