Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si vytvoříme šištičky (válečky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, ke které vmícháme zelí (i se šťávou), pokrájenou slaninu (můžeme orestovat s cibulí), cukr a osolíme.
3
Na dno vymazaného pekáče nebo zapékací mísy dáme část zelné směsi, na kterou naskládáme masovo-rýžové šišky, které zasypeme zbytkem zelí, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby péct na 35 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě 10-15 mintu dopéct.
4
Pokud potřebujete přílohu, tak se hodí například vařený brambor.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dušková
|7. 1. 2016 14:48
Recept u dávám velikou jedničku a pochvalu.Bylo to opravdu velice chutné.
Anna Myjašniková
|8. 2. 2015 19:26
Doporučuji obyčejnou natural rýži,tu která lepí,aby šišky držely.Poprvně jsem dala nějakou speciální a nechtěly mi moc držet.Výborný byly,ale vypadalo to jako ryzoto se zelím a teď už držely dobře.Přílohu jsem nedělala žádnou.
Matyáš
|12. 8. 2013 18:49
Vaření jsem nechal na přítelkyni a měla to mraveniště fakticky výborný. Teda nejdřív se jí moc nechtělo, ale pak mlaskala taky. :-D
Stárková
|23. 4. 2012 19:48
Vůbec jsem nečekala takovou dobrotu. Příloha pro nás nepřipadá v úvahu a takhle je to perfektní.
Čámková Lada
|31. 10. 2011 12:43
Nedávala jsem kvůli manželovi kari, to on nemusí a dala jsem jen česnek. Oběd byl výborný a také ho ráda zopakuji.
Drahokoupilová S.
|3. 8. 2011 21:22
velmi zajímavý a velmi chutný recept, určitě jsem nedělala naposledy, jelikož nám velice chutnalo
J.Váchová
|31. 5. 2011 16:29
Udělala jsem to tak jak jste radila Zubistce a obě Mraveniště jsou výborný.Manžel miluje knedlovepřo a víc mu chutnalo tohle.Já mám raději sladčí jídla a tak bych řekla,že lepší bylo to druhé mraveniště.Nakonec jsme se dohodli na tom,že skvělý jsou obě mraveniště a basta :-P :-) .Jitka
:-D ...tak si to rozdělte do dvou menších zapékacích misek ;-) , dle potřeby přidejte nebo uberte na ingrediencích a budete mít možnost srovnání Mraveniště a Mraveniště II. :-D . Jsou si podobné, ale výsledek je jiný ...