• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Mramorový korpus

autor: Cukrářka Hanka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorový korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 240
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 255
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 155
      ml olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
2
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
3
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
4
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
5
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
6
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
7
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
8
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
9
Upečený korpus necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 8. 3. 2015 12:21

    Úřasné. ;-) Teď se peče, tak jsem zvědavá, co vyleze z trouby. Jenom mi přijde zbytečné, dělat mramorování po tenkých proužcích. Trvá to dlouho a vyšumí kypříci prášek.

  • Erika | 22. 10. 2014 08:06

    korpus je úžasný, dělala jsem tedy jen bílý, protože jsem spěchala, ale fakt nemá chybu. Nadýchaný, vláčný a vůbec není suchý. MŇAM!

  • Lenka | 20. 5. 2014 13:11

    Do jak velké formy má prosím korpus přijít? Díky!

  • Eva | 22. 1. 2014 14:31

    Část těsta dát zvlášt a přidat kakao.V jedné míse by to nešlo .) do formy se dává střídavě světlé a tmavé těsto-tak,jak je to v popisu.

  • Eva | 22. 1. 2014 14:27

    Korpus je vynikající.!! :-)

  • Lenka | 2. 11. 2013 18:35

    Korpus je luxusní, promazala jsem ho šlehačkou, ozdobila mandatrinkama, navrh dala pařížkou šlehačku a je to luxus. kdo nemáte rádi super sladké dezerty, tak krémy nebo šlehačky do korpusu už neslaďte:-)

  • Katka | 3. 9. 2013 09:50

    Mňam, vynikající korpus. Dělala jsem tedy jen světlý, ale po dlouhé době se mi fakt povedl výborný korpus na dort. Díky moc za recept ;-) :-*

  • Lucka | 17. 8. 2013 12:03

    Vynikající korpus na dorty. Skvělý vzhled a dobře opracovatelný :-) ;-)

  • MADE | 4. 6. 2013 13:43

    Opravdu dobrý a moc chutný korpus . A ještě navíc zajímavě vypadá .Krém jsem připravila ze dvou vanilkových pudinků uvařených v půl litru mléka do vychladlého zašlehat 1 tvaroh z vaničky a 1 zakysanou smetanu .Podle chuti přisladit. Nahoru jsem dala maliny a zalil :-D a želatinou. Úžasné

  • Lucie | 13. 5. 2013 21:11

    Dnes jsem pekla,recept uzasny :) rozkrojila jsem pomazala bilym jogurtem, pokladla kousky bananu a prikryla druhym dilem. Cele potrela slehackou se ztuzovacem a jen se zaprasilo. Vynikajici recept :)

  • Daniela | 23. 4. 2013 17:11

    Ja bych tomu rozumela.. abych usetrila nadobí jinak tez nerozumim :-))

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 1. 2013 18:21

    Ačraj,je to tak,že třetinu těsta odliji do mísy,ve které jsem šlehala bílky na sníh a obarvím kakaem na tmavé těsto.Tak se "ušetří" jedna mísa na mytí :-) Nejsem autorka receptu,jen "uživatelka".

  • Ačraj
    Ačraj | 23. 1. 2013 19:04

    Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem....Této větě vůbec nerozumím... :-\

  • ajasekpes
    ajasekpes | 3. 12. 2012 19:48

    zkoušela jsem ale dala jsem více kakaa chválím recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
69
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
67
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
65
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Mramorové maso
Mramorové maso
Mramorové sušenky
Mramorové sušenky
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mraveniště
Mraveniště
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mražená káva
Mražená káva
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact