• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Mramorový korpus

autor: Cukrářka Hanka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorový korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 240
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 255
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 155
      ml olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
2
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
3
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
4
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
5
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
6
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
7
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
8
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
9
Upečený korpus necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 8. 3. 2015 12:21

    Úřasné. ;-) Teď se peče, tak jsem zvědavá, co vyleze z trouby. Jenom mi přijde zbytečné, dělat mramorování po tenkých proužcích. Trvá to dlouho a vyšumí kypříci prášek.

  • Erika | 22. 10. 2014 08:06

    korpus je úžasný, dělala jsem tedy jen bílý, protože jsem spěchala, ale fakt nemá chybu. Nadýchaný, vláčný a vůbec není suchý. MŇAM!

  • Lenka | 20. 5. 2014 13:11

    Do jak velké formy má prosím korpus přijít? Díky!

  • Eva | 22. 1. 2014 14:31

    Část těsta dát zvlášt a přidat kakao.V jedné míse by to nešlo .) do formy se dává střídavě světlé a tmavé těsto-tak,jak je to v popisu.

  • Eva | 22. 1. 2014 14:27

    Korpus je vynikající.!! :-)

  • Lenka | 2. 11. 2013 18:35

    Korpus je luxusní, promazala jsem ho šlehačkou, ozdobila mandatrinkama, navrh dala pařížkou šlehačku a je to luxus. kdo nemáte rádi super sladké dezerty, tak krémy nebo šlehačky do korpusu už neslaďte:-)

  • Katka | 3. 9. 2013 09:50

    Mňam, vynikající korpus. Dělala jsem tedy jen světlý, ale po dlouhé době se mi fakt povedl výborný korpus na dort. Díky moc za recept ;-) :-*

  • Lucka | 17. 8. 2013 12:03

    Vynikající korpus na dorty. Skvělý vzhled a dobře opracovatelný :-) ;-)

  • MADE | 4. 6. 2013 13:43

    Opravdu dobrý a moc chutný korpus . A ještě navíc zajímavě vypadá .Krém jsem připravila ze dvou vanilkových pudinků uvařených v půl litru mléka do vychladlého zašlehat 1 tvaroh z vaničky a 1 zakysanou smetanu .Podle chuti přisladit. Nahoru jsem dala maliny a zalil :-D a želatinou. Úžasné

  • Lucie | 13. 5. 2013 21:11

    Dnes jsem pekla,recept uzasny :) rozkrojila jsem pomazala bilym jogurtem, pokladla kousky bananu a prikryla druhym dilem. Cele potrela slehackou se ztuzovacem a jen se zaprasilo. Vynikajici recept :)

  • Daniela | 23. 4. 2013 17:11

    Ja bych tomu rozumela.. abych usetrila nadobí jinak tez nerozumim :-))

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 1. 2013 18:21

    Ačraj,je to tak,že třetinu těsta odliji do mísy,ve které jsem šlehala bílky na sníh a obarvím kakaem na tmavé těsto.Tak se "ušetří" jedna mísa na mytí :-) Nejsem autorka receptu,jen "uživatelka".

  • Ačraj
    Ačraj | 23. 1. 2013 19:04

    Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem....Této větě vůbec nerozumím... :-\

  • ajasekpes
    ajasekpes | 3. 12. 2012 19:48

    zkoušela jsem ale dala jsem více kakaa chválím recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

125
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
99
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
96
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
83
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
73
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Mramorové maso
Mramorové maso
Mramorové sušenky
Mramorové sušenky
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mraveniště
Mraveniště
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mražená káva
Mražená káva
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact