S tímto nádherným dortem ohromíte hosty na každé oslavě. Mísí se v něm těsto z bílé a hořké čokolády a nechybí ani výtečný krém z mascarpone a krémového sýra. Všichni milovníci sladkého se budou olizovat až za ušima.
Máslo a cukr utřete do pěny a poté po jednom zašlehejte vejce.
3
Mouku promíchejte s práškem do pečiva a už jen krátce a zlehka spojte s tekutou částí. Poté vmíchejte i podmáslí a těsto rozdělte na dvě části. Do jedné přimíchejte kakao a hořkou čokoládu, do druhé bílou.
4
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Střídavě do ní lžící přendejte těsta. Uhlaďte povrch a pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 30 minut.
5
Našlehejte krémový sýr s mascarpone a cukrem. Vychladlý korpus prokrojte na tři pláty. Promažte je krémem a poté krémem potřete i celý dort. Dejte jej do chladu, aby krém dobře ztuhl.
Připravte polevu. Želatinu namočte do vody a nechte 5 minut bobtnat. Přidejte kondenzované mléko, cukr a ještě 70 ml vody, vše zahřejte těsně pod bod varu a odstavte. Do misky nalámejte čokoládu a přelijte přes ni horkou směs. Asi po 5 minutách, až čokoláda povolí, rozmíchejte. Nechte 10 minut chladnout.
7
Vychladlý dort položte na mřížku a přelijte čokoládovou polevou. Povrch uhlaďte a čokoládovou polevu volně nechte stékat přes okraj.