• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Mramorové řezy s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorové řezy s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 200
      g hera
    • 175
      g med
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g citronová kůra kandovaná
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      lžička skořice
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečivem a pak nasekanou kandovanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, druhou polovinu těsta smícháme s mákem, skořicí a zbylým medem.
2
Takto upravené těsto nalijeme na těsto v pekáči a obě lehce vidličkou spirálovitě promícháme, ve středně horké troubě upečeme. Vyklopíme a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorové maso

Mramorové maso

Mramorové sušenky

Mramorové sušenky

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 3. 2011 12:01

    Aha! Už chápu (nevšimla jsem si těch starších komentů) dala jsem tedy 300g mouky. Díky

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 18:52

    Nemám,protože je to recept vydaný více než před 10-ti lety(nevím kde :-( ),mám ho i doslovně napsaný ve své ,,bibli,, :-D .Jediné čím se liší je ta mouka-300g.Pokud dá někdo 500g,musí z toho mít pěknou muldu ;-) :-D a bez mléka se neobejde.Někdo to určitě špatně opsal.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 3. 2011 14:56

    Mléko tu nevidím a mouky je ve staré verzi opravdu 500g, nemáš na mysli jiný recept?

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:27

    ...v originál receptu mléko není a mouky tam je jen 300 g ;-)

  • Petra Bukovská | 6. 8. 2007 14:26

    Dnes jsem upekla, ale přidala jsem 200 ml mléka. Bez mléka se nedalo ani zamíchat. I tak jsem těsto na plech spíše natírala. A aby nebyla suchá, přidala jsem nahoru zavařené švestky. Po upečení je moc dobrá. Prosím on-line kuchařku o posouzení, zda v receptu nechybí mléko a kolik.

  • PAVLA | 2. 8. 2007 09:11

    Vypadá to lákavě,ale nechybi tam mléko?Když se tam přidá mák,tak nevím,jestli to pujde nalít na pekáč. mi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hnědý rum Mák mletý Máslo Med Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Uzený vývar

Uzený vývar

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Americké lívance
Americké lívance
34
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact