• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Mramorové řezy s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorové řezy s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 200
      g hera
    • 175
      g med
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g citronová kůra kandovaná
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      lžička skořice
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečivem a pak nasekanou kandovanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, druhou polovinu těsta smícháme s mákem, skořicí a zbylým medem.
2
Takto upravené těsto nalijeme na těsto v pekáči a obě lehce vidličkou spirálovitě promícháme, ve středně horké troubě upečeme. Vyklopíme a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorové maso

Mramorové maso

Mramorové sušenky

Mramorové sušenky

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 3. 2011 12:01

    Aha! Už chápu (nevšimla jsem si těch starších komentů) dala jsem tedy 300g mouky. Díky

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 18:52

    Nemám,protože je to recept vydaný více než před 10-ti lety(nevím kde :-( ),mám ho i doslovně napsaný ve své ,,bibli,, :-D .Jediné čím se liší je ta mouka-300g.Pokud dá někdo 500g,musí z toho mít pěknou muldu ;-) :-D a bez mléka se neobejde.Někdo to určitě špatně opsal.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 3. 2011 14:56

    Mléko tu nevidím a mouky je ve staré verzi opravdu 500g, nemáš na mysli jiný recept?

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:27

    ...v originál receptu mléko není a mouky tam je jen 300 g ;-)

  • Petra Bukovská | 6. 8. 2007 14:26

    Dnes jsem upekla, ale přidala jsem 200 ml mléka. Bez mléka se nedalo ani zamíchat. I tak jsem těsto na plech spíše natírala. A aby nebyla suchá, přidala jsem nahoru zavařené švestky. Po upečení je moc dobrá. Prosím on-line kuchařku o posouzení, zda v receptu nechybí mléko a kolik.

  • PAVLA | 2. 8. 2007 09:11

    Vypadá to lákavě,ale nechybi tam mléko?Když se tam přidá mák,tak nevím,jestli to pujde nalít na pekáč. mi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hnědý rum Mák mletý Máslo Med Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

86
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
37
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
16
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Mramorové řezy s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact