• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mramorové maso
Napište svůj komentář k receptu

Mramorové maso

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorové maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřová kýta
    • 4
      vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      ks nakládané kapie v oleji
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
2
Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
3
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorové sušenky

Mramorové sušenky

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 12. 2010 14:14

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 1. 12. 2010 17:31

    Tento recept jsem si kdysi opsal z ,,Blesk-recepty,, a v ingrediencích byly ještě 2 kapie a bylinky na ozdobu :-\ .Řekl bych,že kapie-už podle obrázku-chybí =-O

  • Milli1 | 22. 10. 2010 13:14

    Tento recept dělám už velmi dlouho a vždy sklidi úspěch, dělala jsem ho z vepřového a kuřecího masa, je prostě vynikající

  • Blanka Vr. | 21. 5. 2009 14:08

    Opravdu výborné a krásné, ani ta příprava není až tak dlouhá a složitá. Díky Terezce za recept a za rady, moc pomohly.

  • Tereza J. | 14. 5. 2009 17:18

    Blanka stačí vymazať, alobal je zbytočný. Na tuk sa mäso neprichytí. Nechajte prechladnúť a potom vyklopte. Určite sa vám to podarí, držím palce :)))

  • Blanka Vr. | 14. 5. 2009 14:43

    Opravdu stačí formu vymazat? Jde dobře vyklopit, nebo mám raději vyložit alobalem? Předem díky za rady. Snad se mi podaří aspoň trošku jako na obrázku, paráda!

  • Tereza J. | 30. 12. 2008 13:18

    Lenka, mäso pečiem ri strednej teplote, teda asi pri 180 °C. Pečiem ajprv odkryté, potom ho zvyknem prikryť alobalom, podľa toho, ako sa pripeká vrch, záleží to od vašej rúry. Múka môže byť aj polohrubá, ale byť musí, aby tá náplň bola po upečení ozaj tuhá a dobre sa dala rezať.

  • Lenka P. | 30. 12. 2008 12:49

    Prosím o radu, líbí se mi tento recept, na kolik stupňů maso pečete?? Přikrýváte ho? Musí tam být ta hrubá mouka??

  • Anonym | 2. 1. 2008 11:14

    ,,urobené " na SILVESTRA.Bylo ozdobou stolu.Vynikající chuťový zážitek.A velice rychlý a jednoduchý recept.Nahradí klidně roládu,bez rizika prasknutí či vytečení náplně.A je mnohem šťavňatější,vše zůstane uvnitř a ne na pekáči.Fakt super!!!Jasná 1 ***.Terezko díky ! PS

  • Tereza J. | 21. 12. 2007 18:45

    Milenka, to aby neuletelo ščastie :)))

  • milena kubikova | 21. 12. 2007 06:58

    toto maso som robila na velku rodinnu oslavu, podavali sme to ako narez na studenych misach. neda sa mu skutocne nic vycitat, drzi tvar, chuti vynikajuco. Mne akurat vadilo, ze to maso bolo prilis biele, take chudorlave...je pravda ze som to robila z kuracieho. ale myslim, ze sa tomu da odpomoct, tym, ze z tej vonkajsej strany, to masko *ofarbim* paprikou a pod. Rozhodne budem opakovat , zvlast teraz na Vianoce a Silvestra...uz z bravcoveho masa, ako je priamo v recepte. U nas na Novy rok sa nemoze jest nic s kridlami .

  • Lída* | 15. 10. 2007 09:16

    Mramorové maso se stalo ozdobou všech oslav a je nejdřív pryč. Dávám 1 a doporučuji všem. Tímto zdravím Terezku !!!!

  • eva | 14. 10. 2007 19:35

    Tento recept je opravdu vyborny.Chutnal vsem.Davam za jedna

  • Danka Snášelová | 1. 8. 2007 22:30

    Maryso, o pomoc požádejte Kuchařku on-line. Určitě Vám pomůže. Recept měl úspěch již před 25 lety na zásnubách, tak hodnotím 1.

  • marysa | 1. 8. 2007 20:59

    Nevím, proč tuhle dobrotu ještě nikdo neohodnotil! Masíčko je měkounké a šťavnaté-úplně "teče"! Ráda bych dala 1*, ale zaregistrovala jsem se někdy před půl rokem, pak jsem se chvíli na net nedostala a uživatel a jméno se mi vykouřilo z hlavy. Je nějaká pomoc?

  • Tereza J. | 1. 8. 2007 16:25

    Jitka, robila som už aj z morčacích prsíčok a bolo to dobré tiež, ono na mäse nezáleží, dá sa nahradiťť:)))

  • Jitka Malinová | 1. 8. 2007 08:43

    Též tento recept vařím leta, jen nevím, kde jsem k němu přišla. Pro obměnu někdy dávám místo vepřového kuřecí prsa, vyzkoušejte.

  • Danka Snášelová | 30. 7. 2007 16:38

    Terezko, určitě se po nich podívám. Děkuji.

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 08:14

    Danka, recepty zo Života vychádzajú v tlači v knihách. Vyšlo už 15 kníh. Tie staršie sú už lacnejšie, možno by ste mali záujem si ich kúpiť, keď máte mamičku na Slovensku, určite k nej chodíte. Dokonca k tým starším dávajú aj zľavy.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2007 22:56

    Terezko, recepty ze Žvota jsem do sešitu lepila i já, jenomže zůstaly u maminky na Slovensku. Vy mně ty recepty vždy připomenete. Vařím totiž hodně stejných jídel jak vy. Děkuji za připomenutí.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2007 22:54

    Terezko, recepty ze Žvota jsem do sešitu lepila i já, jenomže zůstaly u maminky na Slovensku. Vy mně ty recepty vždy připomenete. Vařím totiž hodně stejných jídel jak vy. Děkuji za připomenutí.

  • Tereza J. | 27. 7. 2007 19:04

    Danka, ten recept už mám ozaj tak dlho ako píšete. Poslala ho jedna pani do časopisu Život, ja som tie recepty vystrihovala a dala som si to zviazať. Mám 2 takéto knihy s jedlami a 2 so zákuskami. Som rada, že som vám pomohla:)))

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2007 16:13

    Jéééé! Mramorové masíčko dělala má maminka na mé zásnuby. Bylo to již hodně dávno. Od té doby uběhlo 1/4 století. Vidím to jako dnes. Budoucí tchánovci byli z jídla přímo unešení. Terezko, na tento recept jsem si vzpomněla asi před měsícem. Za několik dnů jedu totiž na Slovensko a chtěla jsem maminku požádat o recept (vydolovat ho někde ve starých sešitech). No a dnes náhodou jsem našla tento recept uložený v podkategorii vepřové maso.. Milé kuchařinky, recept Vám doporučuji vyzkoušet. Můžete ho servírovat jako teplý-hlavní chod anebo masíčkem obložit studenou mísu. Na talířku vypadá pohádkově. Terezko, dávám 1.

  • Tereza Jarčušková | 25. 11. 2005 07:25

    Chutí to po syre, myslím tá plnka a kyslé uhorky a kapia tomu dajú príchuť podobnú ako vajíčková tlačenka. Je to dobré a pekne to na reze vyzerá. Pritom to nie je drahé, vyhovie sa aj tým, čo musia mať mäso.

  • Žuža | 24. 11. 2005 18:20

    Mužeš napsát, ajk to chutná, neumím si tu chut představit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Nakládané kapie Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Gérard Depardieu (76) odsouzen: Vinen z dvojího sexuálního napadení!

Gérard Depardieu (76) odsouzen: Vinen z dvojího sexuálního napadení!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná vejce
Mramorovaná vejce
Mramorové sušenky
Mramorové sušenky
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový korpus
Mramorový korpus
  • Recepty.cz
  • Mramorové maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact