• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorovaná vejce
Napište svůj komentář k receptu

Mramorovaná vejce

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorovaná vejce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks vejce
    • 6
      ks černý čaj porcované sáčky
    • 1
      ks salát hlávka

Postup přípravy receptu

1
Vejce vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyjmeme, opatrně lžičkou poklepeme vejce ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložíme zpět do vody, přidáme sáček čaje a dovaříme dalších 7 minut. Po dovaření vejce oloupeme pod tekoucí studenou vodou. Uložíme je na talíř vyložený listy salátu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorovaná hrníčková bábovka

Mramorovaná hrníčková bábovka

Vejce s houbami a sýrem

Vejce s houbami a sýrem

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JANA RUBYOVÁ | 8. 4. 2009 19:39

    TO JE VÝBORNÝ NÁPAD!JÁ JEDNOU BARVILA VEJCE VE ŠPENÁTU A ČERVANÉ ŘEPĚ.TAKY BYLY HEZKÉ.ALE V ČAJI JE LETOS TAKY ZKUSÍM.

  • Tereza - | 2. 5. 2007 15:00

    Až teraz som si všimla dotaz, ospravedlňujem sa. Jaruška, po 3 min varenia sú bielka už mierne stuhnuté a naklepať musíte jemne. Nič sa im nestane:)))

  • Jaruška | 8. 4. 2007 09:34

    A nerozpadají se pak ty vejce?? Když jsou celý nakřápnutý..

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 14:42

    Vajíčka kľudne zjedzte, ten čaj ich ofarbí, ale chuťove neovplyvní. Ide o to, že sú pekne mramorované, nie čiasto biele. Treba dávať pozor pri lúpaní, mramorovanie je na blane pod škrupinkou. Zostane síce aj na bielku, ale podstatne slabšie.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 11:14

    Tento recept znám jako "Čínská čajová vejce", mimo černého čaje se do vody ještě přidává sojová omáčka a tzv. koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, pepř a zázvor) vcelku nebo mleté. Chuť vajec je překvapivě pikantní.

  • Simča Sládková | 19. 3. 2007 12:14

    Je to moc pěkné, ale dá se to i jíst? Tedy: neovlivní nějak negativné ten čaj chuť vajec?

  • efina | 19. 3. 2007 01:20

    jeda jednoduché a pekné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Recepty z vajec
Chuťovky Z vajec Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Salát Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

83
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…
68
Losos s koprovým přelivem
Losos s koprovým přelivem
41
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
29
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorové maso
Mramorové maso
Mramorové sušenky
Mramorové sušenky
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
  • Recepty.cz
  • Mramorovaná vejce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact