Vejce vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyjmeme, opatrně lžičkou poklepeme vejce ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložíme zpět do vody, přidáme sáček čaje a dovaříme dalších 7 minut. Po dovaření vejce oloupeme pod tekoucí studenou vodou. Uložíme je na talíř vyložený listy salátu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JANA RUBYOVÁ
|8. 4. 2009 19:39
TO JE VÝBORNÝ NÁPAD!JÁ JEDNOU BARVILA VEJCE VE ŠPENÁTU A ČERVANÉ ŘEPĚ.TAKY BYLY HEZKÉ.ALE V ČAJI JE LETOS TAKY ZKUSÍM.
Tereza -
|2. 5. 2007 15:00
Až teraz som si všimla dotaz, ospravedlňujem sa. Jaruška, po 3 min varenia sú bielka už mierne stuhnuté a naklepať musíte jemne. Nič sa im nestane:)))
Jaruška
|8. 4. 2007 09:34
A nerozpadají se pak ty vejce?? Když jsou celý nakřápnutý..
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2007 14:42
Vajíčka kľudne zjedzte, ten čaj ich ofarbí, ale chuťove neovplyvní. Ide o to, že sú pekne mramorované, nie čiasto biele. Treba dávať pozor pri lúpaní, mramorovanie je na blane pod škrupinkou. Zostane síce aj na bielku, ale podstatne slabšie.
Ivana Přikrylová
|20. 3. 2007 11:14
Tento recept znám jako "Čínská čajová vejce", mimo černého čaje se do vody ještě přidává sojová omáčka a tzv. koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, pepř a zázvor) vcelku nebo mleté. Chuť vajec je překvapivě pikantní.
Simča Sládková
|19. 3. 2007 12:14
Je to moc pěkné, ale dá se to i jíst? Tedy: neovlivní nějak negativné ten čaj chuť vajec?