Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
2
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3 těsta.
3
Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho nalijeme přes těsto bílé. Nakonec višně poprášíme moukou a rovnoměrně rozložíme po povrchu těsta. Pečeme v předehřáté troubě (zpočátku troubu neotvíráme, aby těsto nekleslo).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|24. 2. 2009 10:40
Pekáč vymazávám máslem,ale 4 lžíce oleje se mi zdá na vymazání moc.Asi raději do těsta,ikdyž šlehačka(smetana) také obsahuje tuk.Jiří
recepty 73
|24. 2. 2009 10:34
třešně se zapráší moukou,aby se neroztekly tolik do buchty-obsahují totiž hodně vody.Já je nezaprašuji moukou,ale vanilkovým pudinkem-líp to voní i chutná.To samé dělám i s jahodama.Jiří
Riana Křemenová
|24. 2. 2009 10:33
a ještě něco? ten olej je jen na vymazání plechu nebo se dává i do těsta? Díky
Riana Křemenová
|24. 2. 2009 10:27
Mohla bych se zeptat na důvod zaprášení višní moukou? Nejsem zkušená kuchařka a o tomhle jsem ještě neslyšela. Předem díky. Jo a nebyla by na to dobrá drobenka? :-)
pavlinka
|31. 1. 2008 12:11
tak byla to mnamka velika ,neni to sucha bublanina jakou znam ,prital si ji pochvaloval
Dana Procházková
|18. 3. 2006 13:51
Moc děkuji za recept, bublaninu dělám skoro každý týden a ještě se nepřejedla. Dík. Dana P.
Alana G.
|2. 6. 2005 22:17
Chtěla jsem se zeptat zda jde o šlehačku, sladkou smetanu 10% na vaření nebo o zakysanou smetanu. Díky za upřesnění, jinak to vypadá moc chutně.