• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorová bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bublanina

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g višně
    • 2
      dl smetana
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
2
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3 těsta.
3
Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho nalijeme přes těsto bílé. Nakonec višně poprášíme moukou a rovnoměrně rozložíme po povrchu těsta. Pečeme v předehřáté troubě (zpočátku troubu neotvíráme, aby těsto nekleslo).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 24. 2. 2009 10:40

    Pekáč vymazávám máslem,ale 4 lžíce oleje se mi zdá na vymazání moc.Asi raději do těsta,ikdyž šlehačka(smetana) také obsahuje tuk.Jiří

  • recepty 73 | 24. 2. 2009 10:34

    třešně se zapráší moukou,aby se neroztekly tolik do buchty-obsahují totiž hodně vody.Já je nezaprašuji moukou,ale vanilkovým pudinkem-líp to voní i chutná.To samé dělám i s jahodama.Jiří

  • Riana Křemenová | 24. 2. 2009 10:33

    a ještě něco? ten olej je jen na vymazání plechu nebo se dává i do těsta? Díky

  • Riana Křemenová | 24. 2. 2009 10:27

    Mohla bych se zeptat na důvod zaprášení višní moukou? Nejsem zkušená kuchařka a o tomhle jsem ještě neslyšela. Předem díky. Jo a nebyla by na to dobrá drobenka? :-)

  • pavlinka | 31. 1. 2008 12:11

    tak byla to mnamka velika ,neni to sucha bublanina jakou znam ,prital si ji pochvaloval

  • Dana Procházková | 18. 3. 2006 13:51

    Moc děkuji za recept, bublaninu dělám skoro každý týden a ještě se nepřejedla. Dík. Dana P.

  • Alana G. | 2. 6. 2005 22:17

    Chtěla jsem se zeptat zda jde o šlehačku, sladkou smetanu 10% na vaření nebo o zakysanou smetanu. Díky za upřesnění, jinak to vypadá moc chutně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Sůl Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Pikantule

Pikantule

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
21
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
20
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
18
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Mramorová bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact