Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
2
Dvě třetiny těsta nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Do zbytku těsta vmícháme kakao, vlijeme do formy a opatrně špejlí promícháme. Pečeme asi 40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eliška
|13. 8. 2016 23:37
Tato bábovka je naprosto úžasná <3 lepší recept ani neznám :-* a to už jsem jich zkoušela opravdu spousta ;-) Bábovka je hezky vláčná, i když trošku drobí, tak ale popravdě, většina bábovek, buchet nebo dortů drobí :-\ :-) Ale je to přesně ten recept který jsem hledala <3
Tomáš
|25. 2. 2013 21:21
Pečeme při jaké teplotě?
Michaela
|17. 2. 2013 16:04
Na radu mojí babči do šlehačkové bábovky přidávám silnější plátek rozpuštěného másla nebo trochu oleje a pak je výborná :-* , je trochu tučnější, ale o to lepší.
Přidala jsem margotku na kousky, lentilky a olej s vodou jak někdo psal níže a byla výborná....
Eva Hájková
|16. 10. 2008 16:25
Dnes jsem ji pekla, je výborná, přidala jsem 1dl vody a 2 lžíce oleje, jak je uvedeno níže. Tou vodou jsemvypláchla krabičku od té smetany, čímž jsem ji spotřebovala dá se říct 100%ně.
Anonym
|23. 6. 2006 12:21
Bílky je třeba vyšlehat na sníh?
Anonym
|6. 2. 2004 15:07
Osvědčilo se mi přidat do těsta ještě tak 1 dl vody a cca 2 lžíce oleje. Bábovka je pak jemnější.