• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka vláčná

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka vláčná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,60
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak přidáme polovinu mouky a vytvoříme těsto. To zalijeme mlékem a rozmělníme.
2
Bílky ušleháme se solí do tuha, pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až bude úplně rozpuštěný. Sníh opatrně vmícháme do žloutkové hmoty, pak přidáme druhou polovinu mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, aby těsto bylo hladké.
3
1/3 těsta pak odebereme a obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme světlou, tmavou a nahoru opět světlou vrstvu. Uhladíme a špejlí opatrně promícháme, abychom měli mramorování.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Hotová je, jakmile se těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme 5 minut stát a pak vyklopíme.
5
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem, můžete přidat i vanilkový.
6
Přeji dobrou chuť, bábovka je krásně vláčná ještě i na 3 den, pokud vám zbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

Vláčná mramorová bábovka s…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonda | 13. 5. 2014 16:29

    vláčná :-D

  • rtesarova88 | 13. 2. 2014 13:40

    Přijde mi dost suchá na to, že má být vláčná :-( :-(

  • ana | 9. 2. 2013 14:10

    <3 zkusím to :-[

  • Kristýna | 9. 2. 2013 14:09

    To je fakt.Je to pak daleko vláčnější. :-))

  • VIKOŠ | 9. 2. 2013 14:07

    Já dávám vždy do bábovky 1 - 2 jabka. ;-)

  • Nela | 7. 2. 2012 12:57

    Dala jsem tam 250 ml mléka, a jinak všechno podle návodu a nebyla nic moc musím souhlasit s jadi byla celkem suchá :-(

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2012 10:12

    Kolik mléka prosím?

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • jadi | 28. 5. 2011 18:11

    Tak jsem babovku udělala přesně podle návodu, no nic moc. Na muj vkus moc suchá :-(

  • Jarka | 17. 11. 2010 11:01

    Také nevím kolik toho mléka,nebo podle oka? :-P

  • Peter | 17. 10. 2010 17:52

    Kolik toho mléka nevím jestli je to chyba jen u mě ale já tam vidim 0 l mléka

  • Josef Kotěšovský | 18. 8. 2010 11:20

    je výborná včera jsem jí dělal akorát jsem do svetlého testapridal trosku pudinku a vanilkového aroma a do tmavého malinko rumu nebo aroma a do testa vmíchal kousky cokolády apravdu výborné DOPORUČUJI SKUSIT HLAVNĚ TU ČOKOLÁDU

  • Dana Peláková | 27. 6. 2010 12:34

    Je výborná.

  • Zuzana Sommerová | 27. 1. 2009 16:26

    Stejně jako Petra jsem jednoduše smíchala vše dohromady, přidala rozinky a bábovka je výborná!

  • Tatana Koubova | 30. 11. 2008 11:47

    Tak ji dnes peču, tak vám potom povím, jak to dopadlo :-)

  • Marta Bochezová | 4. 4. 2008 10:30

    jsem ráda, že chutná

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:05

    udělala jsem tuto bábovku do formy beránka a vypadá nádherně, kousek jsem uždíbla a chutná taky skvěle!!

  • Petra Fojtíková | 21. 10. 2007 20:01

    Já jsem prostě všecko smíchala dokupy, žádné "MLÉKO NALIJEME DO HRNKU" nebo "ZMĚKLÉ MÁSLO UTŘEME S CUKREM"....Prostě jsem to všecko smíchala, nasypala vlašské ořechy, kousky čokolády a rozinky a udělala mramor. Výsledek je úchvatný!!! Ještě vláčnější...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
26
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
20
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Mraky
Mraky
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact