• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka vláčná

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka vláčná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,60
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak přidáme polovinu mouky a vytvoříme těsto. To zalijeme mlékem a rozmělníme.
2
Bílky ušleháme se solí do tuha, pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až bude úplně rozpuštěný. Sníh opatrně vmícháme do žloutkové hmoty, pak přidáme druhou polovinu mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, aby těsto bylo hladké.
3
1/3 těsta pak odebereme a obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme světlou, tmavou a nahoru opět světlou vrstvu. Uhladíme a špejlí opatrně promícháme, abychom měli mramorování.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Hotová je, jakmile se těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme 5 minut stát a pak vyklopíme.
5
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem, můžete přidat i vanilkový.
6
Přeji dobrou chuť, bábovka je krásně vláčná ještě i na 3 den, pokud vám zbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

Vláčná mramorová bábovka s…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonda | 13. 5. 2014 16:29

    vláčná :-D

  • rtesarova88 | 13. 2. 2014 13:40

    Přijde mi dost suchá na to, že má být vláčná :-( :-(

  • ana | 9. 2. 2013 14:10

    <3 zkusím to :-[

  • Kristýna | 9. 2. 2013 14:09

    To je fakt.Je to pak daleko vláčnější. :-))

  • VIKOŠ | 9. 2. 2013 14:07

    Já dávám vždy do bábovky 1 - 2 jabka. ;-)

  • Nela | 7. 2. 2012 12:57

    Dala jsem tam 250 ml mléka, a jinak všechno podle návodu a nebyla nic moc musím souhlasit s jadi byla celkem suchá :-(

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2012 10:12

    Kolik mléka prosím?

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • jadi | 28. 5. 2011 18:11

    Tak jsem babovku udělala přesně podle návodu, no nic moc. Na muj vkus moc suchá :-(

  • Jarka | 17. 11. 2010 11:01

    Také nevím kolik toho mléka,nebo podle oka? :-P

  • Peter | 17. 10. 2010 17:52

    Kolik toho mléka nevím jestli je to chyba jen u mě ale já tam vidim 0 l mléka

  • Josef Kotěšovský | 18. 8. 2010 11:20

    je výborná včera jsem jí dělal akorát jsem do svetlého testapridal trosku pudinku a vanilkového aroma a do tmavého malinko rumu nebo aroma a do testa vmíchal kousky cokolády apravdu výborné DOPORUČUJI SKUSIT HLAVNĚ TU ČOKOLÁDU

  • Dana Peláková | 27. 6. 2010 12:34

    Je výborná.

  • Zuzana Sommerová | 27. 1. 2009 16:26

    Stejně jako Petra jsem jednoduše smíchala vše dohromady, přidala rozinky a bábovka je výborná!

  • Tatana Koubova | 30. 11. 2008 11:47

    Tak ji dnes peču, tak vám potom povím, jak to dopadlo :-)

  • Marta Bochezová | 4. 4. 2008 10:30

    jsem ráda, že chutná

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:05

    udělala jsem tuto bábovku do formy beránka a vypadá nádherně, kousek jsem uždíbla a chutná taky skvěle!!

  • Petra Fojtíková | 21. 10. 2007 20:01

    Já jsem prostě všecko smíchala dokupy, žádné "MLÉKO NALIJEME DO HRNKU" nebo "ZMĚKLÉ MÁSLO UTŘEME S CUKREM"....Prostě jsem to všecko smíchala, nasypala vlašské ořechy, kousky čokolády a rozinky a udělala mramor. Výsledek je úchvatný!!! Ještě vláčnější...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

112
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
104
Knedlíčky ze strouhanky
Knedlíčky ze strouhanky
67
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…
62
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
60
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Mraky
Mraky
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact