• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka vláčná

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka vláčná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,60
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak přidáme polovinu mouky a vytvoříme těsto. To zalijeme mlékem a rozmělníme.
2
Bílky ušleháme se solí do tuha, pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až bude úplně rozpuštěný. Sníh opatrně vmícháme do žloutkové hmoty, pak přidáme druhou polovinu mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, aby těsto bylo hladké.
3
1/3 těsta pak odebereme a obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme světlou, tmavou a nahoru opět světlou vrstvu. Uhladíme a špejlí opatrně promícháme, abychom měli mramorování.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Hotová je, jakmile se těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme 5 minut stát a pak vyklopíme.
5
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem, můžete přidat i vanilkový.
6
Přeji dobrou chuť, bábovka je krásně vláčná ještě i na 3 den, pokud vám zbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

Vláčná mramorová bábovka s…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonda | 13. 5. 2014 16:29

    vláčná :-D

  • rtesarova88 | 13. 2. 2014 13:40

    Přijde mi dost suchá na to, že má být vláčná :-( :-(

  • ana | 9. 2. 2013 14:10

    <3 zkusím to :-[

  • Kristýna | 9. 2. 2013 14:09

    To je fakt.Je to pak daleko vláčnější. :-))

  • VIKOŠ | 9. 2. 2013 14:07

    Já dávám vždy do bábovky 1 - 2 jabka. ;-)

  • Nela | 7. 2. 2012 12:57

    Dala jsem tam 250 ml mléka, a jinak všechno podle návodu a nebyla nic moc musím souhlasit s jadi byla celkem suchá :-(

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2012 10:12

    Kolik mléka prosím?

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • jadi | 28. 5. 2011 18:11

    Tak jsem babovku udělala přesně podle návodu, no nic moc. Na muj vkus moc suchá :-(

  • Jarka | 17. 11. 2010 11:01

    Také nevím kolik toho mléka,nebo podle oka? :-P

  • Peter | 17. 10. 2010 17:52

    Kolik toho mléka nevím jestli je to chyba jen u mě ale já tam vidim 0 l mléka

  • Josef Kotěšovský | 18. 8. 2010 11:20

    je výborná včera jsem jí dělal akorát jsem do svetlého testapridal trosku pudinku a vanilkového aroma a do tmavého malinko rumu nebo aroma a do testa vmíchal kousky cokolády apravdu výborné DOPORUČUJI SKUSIT HLAVNĚ TU ČOKOLÁDU

  • Dana Peláková | 27. 6. 2010 12:34

    Je výborná.

  • Zuzana Sommerová | 27. 1. 2009 16:26

    Stejně jako Petra jsem jednoduše smíchala vše dohromady, přidala rozinky a bábovka je výborná!

  • Tatana Koubova | 30. 11. 2008 11:47

    Tak ji dnes peču, tak vám potom povím, jak to dopadlo :-)

  • Marta Bochezová | 4. 4. 2008 10:30

    jsem ráda, že chutná

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:05

    udělala jsem tuto bábovku do formy beránka a vypadá nádherně, kousek jsem uždíbla a chutná taky skvěle!!

  • Petra Fojtíková | 21. 10. 2007 20:01

    Já jsem prostě všecko smíchala dokupy, žádné "MLÉKO NALIJEME DO HRNKU" nebo "ZMĚKLÉ MÁSLO UTŘEME S CUKREM"....Prostě jsem to všecko smíchala, nasypala vlašské ořechy, kousky čokolády a rozinky a udělala mramor. Výsledek je úchvatný!!! Ještě vláčnější...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

95
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Mraky
Mraky
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact