• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
Napište svůj komentář k receptu

Mramorová bábovka vláčná

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorová bábovka vláčná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,60
      balíček prášek do pečiva
    • kakao
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do hrnku a necháme odstát, aby mělo alespoň trochu pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do hladka, pak přidáme polovinu mouky a vytvoříme těsto. To zalijeme mlékem a rozmělníme.
2
Bílky ušleháme se solí do tuha, pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až bude úplně rozpuštěný. Sníh opatrně vmícháme do žloutkové hmoty, pak přidáme druhou polovinu mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, aby těsto bylo hladké.
3
1/3 těsta pak odebereme a obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme světlou, tmavou a nahoru opět světlou vrstvu. Uhladíme a špejlí opatrně promícháme, abychom měli mramorování.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Hotová je, jakmile se těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme 5 minut stát a pak vyklopíme.
5
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem, můžete přidat i vanilkový.
6
Přeji dobrou chuť, bábovka je krásně vláčná ještě i na 3 den, pokud vám zbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou

Vláčná mramorová bábovka s…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonda | 13. 5. 2014 16:29

    vláčná :-D

  • rtesarova88 | 13. 2. 2014 13:40

    Přijde mi dost suchá na to, že má být vláčná :-( :-(

  • ana | 9. 2. 2013 14:10

    <3 zkusím to :-[

  • Kristýna | 9. 2. 2013 14:09

    To je fakt.Je to pak daleko vláčnější. :-))

  • VIKOŠ | 9. 2. 2013 14:07

    Já dávám vždy do bábovky 1 - 2 jabka. ;-)

  • Nela | 7. 2. 2012 12:57

    Dala jsem tam 250 ml mléka, a jinak všechno podle návodu a nebyla nic moc musím souhlasit s jadi byla celkem suchá :-(

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2012 10:12

    Kolik mléka prosím?

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • KikuShe | 11. 6. 2011 12:35

    I love the cake. But it took me a bit longer than I folded. Very good. Still do not know any different, so good or even better? :-))

  • jadi | 28. 5. 2011 18:11

    Tak jsem babovku udělala přesně podle návodu, no nic moc. Na muj vkus moc suchá :-(

  • Jarka | 17. 11. 2010 11:01

    Také nevím kolik toho mléka,nebo podle oka? :-P

  • Peter | 17. 10. 2010 17:52

    Kolik toho mléka nevím jestli je to chyba jen u mě ale já tam vidim 0 l mléka

  • Josef Kotěšovský | 18. 8. 2010 11:20

    je výborná včera jsem jí dělal akorát jsem do svetlého testapridal trosku pudinku a vanilkového aroma a do tmavého malinko rumu nebo aroma a do testa vmíchal kousky cokolády apravdu výborné DOPORUČUJI SKUSIT HLAVNĚ TU ČOKOLÁDU

  • Dana Peláková | 27. 6. 2010 12:34

    Je výborná.

  • Zuzana Sommerová | 27. 1. 2009 16:26

    Stejně jako Petra jsem jednoduše smíchala vše dohromady, přidala rozinky a bábovka je výborná!

  • Tatana Koubova | 30. 11. 2008 11:47

    Tak ji dnes peču, tak vám potom povím, jak to dopadlo :-)

  • Marta Bochezová | 4. 4. 2008 10:30

    jsem ráda, že chutná

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:05

    udělala jsem tuto bábovku do formy beránka a vypadá nádherně, kousek jsem uždíbla a chutná taky skvěle!!

  • Petra Fojtíková | 21. 10. 2007 20:01

    Já jsem prostě všecko smíchala dokupy, žádné "MLÉKO NALIJEME DO HRNKU" nebo "ZMĚKLÉ MÁSLO UTŘEME S CUKREM"....Prostě jsem to všecko smíchala, nasypala vlašské ořechy, kousky čokolády a rozinky a udělala mramor. Výsledek je úchvatný!!! Ještě vláčnější...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Pečené donuty

Pečené donuty

Fofr perník

Fofr perník

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

31
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Rajčatový salát s bazalkou
Rajčatový salát s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz ŽIVĚ: Odhalení kalendáře Pirelli, v Praze je Herzigová, Irina Shayková či Venus Williamsová!

ŽIVĚ: Odhalení kalendáře Pirelli, v Praze je Herzigová, Irina Shayková či Venus Williamsová!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Mraky
Mraky
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová čokoláda
Mramorová čokoláda
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková bábovka
  • Recepty.cz
  • Mramorová bábovka vláčná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact