Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva a společně s tuhým sněhem ušlehaným z bílků ji zlehka zamícháme do utřeného těsta. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho dílu zamícháme nastrouhanou čokoládu. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme nejdřív světlým a potom tmavým těstem a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi hodinu.
Už dva krát jsem pekl makovou bábovku. Dnes poprvé tuto mramorovou. Kolega z kanceláře měl nápad přidat rozinky. Tak se i stalo. V receptu mi jen chybí teplota trouby při které se má péct bábovka. Je právě v troubě. Tak snad se mi nespálí.
Jana
|8. 12. 2014 22:40
Dobry den,budu delat babovku poprve,chtela jsem se zeptat. Mam na babovku takovou nizsi a jakoby tu zaviraci formu,nebudu mit podle tohoto receptu moc testa?.dekuji :-)
superman
|26. 10. 2013 20:52
jo dobrý pekl jsem ale nejak se to rozdrobylo :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
terka
|28. 8. 2013 22:14
Bábovka byla výborna ;-) akorát jsem tam dala asi 280 g hrubé mouky a 80 g polohrube.
...........
|7. 4. 2013 12:22
:-) je to uplně normální nemusíš mít strach vrch bábovky bude stejně vzůru nohama
Tak jsem z ní měla podle komentářů obavy, ale povedla se na jedničku. Mouku jsem dala půl na půl polohrubou a hrubou, ale spíš proto, že došla, než úmyslně :-) a za 45 min. pečení na 165°C v horkovzduchu byla hotová.
LUZKÁŠ GOROL
|13. 9. 2012 08:43
MAM RADOS ŽEMATE DOBRY CECETY O:-)
Anonymous
|15. 7. 2012 19:57
terezka
věra
|14. 4. 2012 12:04
Já peču bábovku už mnoho let stále jen tu jednu, kterou mě naučila maminka. A tady máte recept. 4vejce (když jsou menší dám 5), 20 dkg moučkového cukru ušlehám a přidám: 10 dkg vody, 10 dkg oleje, 32 dkg hrubé mouky ŽÁDNÝ PRÁŠEK DO PEČIVA a nakonec sníh. Přidávám do poloviny těsta kakao a někdy i vlašské ořechy. Je dobrá nadýchaná a všem nám chutná. ( Prášek do pečiva nemám ráda a proto mám ráda recepty kde nemusí být.
Jarka
|5. 4. 2012 14:14
Vyměnila jsem hr. mouku za polohr.,dala více mléka a másla. I tak bylo těsto hodně tuhé. Po upečení byla bábovka přeslazená a suchá. 5 z 10.
19.03.12 Pouzila jsem polohrubou mouku, a misto kakaa jsem vmichala nakrajene cokoladove bonbony s bomboniery, formu jsem vysypala kokosem a dala vic masla
jenam 12 a13
|29. 2. 2012 12:04
delali jmse rodicum babovku na prekvapeni a chutnala jim dekujem za moc dobry recept
Dobrý den, opravila jsem chybu, na kterou jste upozornila a informovala vás o tom ve vzkazech. Příspěvek jsem smazala, protože po odstranění chyby by nedával smysl. Díky za pochopení a hezký den
Našla sem to, našláááááááááááááá :-D
130 g másla, 230 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 100 ml mléka, 360 g hrubé mouky, kypřící prášek, 50 g čokolády na vaření, 30 g másla a 20 g strouhanky na formu
Samozřejmě jsem místo hrubé mouky dala polohrubou a navíc jsem tam dala od oka rozhodně více mléka, jinak by těsto bylo jak na buchty. Když přidáte rozinky je moc dobrá
Majda P
|6. 4. 2008 18:49
No musím souhlasit s Evou a Janou jelykož mi nešla vyklopit ,byla tuhá a bez chuti !!
Anonym
|7. 12. 2007 11:43
www.erotckovi
Kateřina Malá
|27. 9. 2007 13:11
Je to výborný recept, i kuchařce, jako jsem já, se to povedlo.P.S. - může se také použít místo čokolády kakao
Jirina Pacia
|13. 5. 2007 14:04
Babovka nam chutnal a krasne se povedla i s polohrubou moukou. Abych tu chut jeste trochu zpestrila tak jsem do ni nakapala par kapek citronove stavy.
Bigy
|23. 4. 2007 11:10
Mramorová bábovka šla velmi lehko i vyklopit, pohádka
adel..ka
|3. 8. 2006 12:39
zkuste recept bábovka dr. Oetkera... je mnohem lepší, není suchá, taková dobrá klasika...
Eva
|21. 8. 2005 13:07
No hrůza.Bábovka je suchá,tuhá,bez chuti.Nedoporučuji plýtvat ingrediencemi a raději zkuste něco jiného.
Jana
|17. 10. 2004 14:09
Souhlasím s tím,že do této bábovky by měla být přidaná mouka polohrubá a ne hrubá. Bábovka byla tuhá a nenadchla mě,ani moji rodinu.
Šárka Urbánková
|16. 10. 2004 13:58
Moc mě nenatchla, klasická mramorová bábovka je mnohem lepší. Hlavně bych do ní už nikdy nedala hrubou mouku, ale jedině polohrubou.