• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Mraky
Napište svůj komentář k receptu

Mraky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 28
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mraky
Mraky
Mraky
Mraky
Mraky
Mraky
1 / 4
Mraky
Mraky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tento moučník připravený z odpalovaného těsta a pudinkového krému si jistě oblíbí celá vaše rodina. Povrch řezů můžete jen tradičně poprášit moučkovým cukrem, nebo přestříkat rozpuštěnou čokoládou. Chutnat budou vždycky dobře.

Suroviny

20 porce
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      l mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 4
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 100
      g čokoláda na vaření
  • Na těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      lžíce tuk (Na vymazání plechu)
    • 150
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit 1/4 l vody a Heru. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 1/4 hodiny - aby se těsto nechytalo na hrnec ani na vařečku. Do polovychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Těsto rozdělíme na polovinu. Dva plechy vymažeme tukem a pokropíme studenou vodou, které tvoří puchýřky. Na plech rozetřeme tenkou vrstvu těsta a pečeme asi 10 minut, přičemž troubu po celou dobu pečení neotvíráme, jinak by těsto spadlo. Necháme vychladnout.
2
Z mléka, pudinkového prášku a obou druhů cukru uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Poté do něj zašleháme změklé máslo. Krémem potřeme jednu placku, druhou náplň přiklopíme. Povrch nakonec postříkáme rozpuštěnou čokoládou.

RADA: Jak na domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Jogurtový krémeš s piškoty

Jogurtový krémeš s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarus | 31. 7. 2013 10:52

    Super, tento recept paráda. děkuju. :-)

  • Anita | 9. 4. 2011 08:53

    Milé dámy, někdy mě recepty na internetu pěkně vytáčejí. Není to tak dávno, co jsem jedné autorce receptu na frgály opravovala množství mléka /měla ho o 50 % víc/ a teď jsem se rozhodla,že zkusím mraky a ejhle v popisu krému figuruje hladká mouka, která v surovinách vůbec uvedená není a množství se také nedohledáte.V ingrediencích na těsto není uvedená voda i když v popisu postupu pak je,ale ten recept by měl nějak vypadat a také si uvědomte,že nepečou jen ostřílené a zkušené hospodyňky,ale i mladé holky, které s pečením začínají a receptům prostě věří. :-(

  • Michaela Linhartová | 12. 8. 2009 14:40

    Já dávám místo hery buť 100% tuk nebo sádlo a ještě tam přidám 6 vajec. A krém dělám 1/2 l mléka, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 10 dkg polohrubé mouky - to vše uvařím na kaši a nechám vychladnout a zašlehám 25 dkg másla 15 dkg cukru a 1 lžíci rumu. Jinak postup je stejný.

  • Pájinka Pájinka | 19. 6. 2009 15:28

    Tak jsem dnes vyzkoušela, ale bohužel mi placky vůbec nevyběhly a jsou z toho po slepení obou placek krémem řezy půl centimetru vysoké. Chuťově ale výborné. Nevím, kde jsem udělala chybu, pekla jsem na pečícím papíru při 180 st. a troubu jsem neotvírala.

  • Kateřina M | 12. 2. 2009 14:20

    Vynikající recept, u nás v rodině velmi populární. Dělám ho úplně stejně, až na to potírání plechů tukem a to s těma puchýřkama Dávám těsto prostě na pečící papír. Chtěla bych vyzdvihnout obzvláště ten krém, který je poměrně lehký, nic extra sladkého. Naše teta ho dělá jinak, přimáchává do něj syrové vajíčko, což mi příliš nevyhovuje. Jinak my doma tomuto moučníku říkáme Hory doly :-)

  • Dagmar Bartůšková | 14. 1. 2009 17:22

    Tak já je dělám malinko jinak, dám hřát 250 ml vody, do toho 150 g sádla, když se sádlo rozpustí, postupně přisypu 150 g hl. mouky, zamíchám a odstavím. Nechám vystydnout. Pak do toho postupně vmíchám pět vajec. Plechy normálně potřu tukem nějakým, Herou třeba. Těsto rozdělím na dvě poloviny a rozetřu na ty plechy. Těsto se mi vůbec nepřilepí a bubliny dělá pěkný:-) Krém dělám ze dvou pudinků, který svařím s půl litrem mlíka a pak to přidám do směsi 250 másla a 200 g cukru. Po upečení, vystadnutí a napatlání krému přiklopím a navrch pocákám polevou z čokošky na vaření a kousku másla od oka :-) Mňam!!!

  • Petriková | 20. 4. 2007 10:41

    mraky jsou hrozně dobrý,také je dělám a často.Já přidávám do náplně na 1/2 L mléka 4 žloutky a dávám 100 g polohrubé mouky a dám vařit. Přitom to neustále míchám,aby se mi to nepřipálilo.Plech také vymazávám Ivou a peču tak na 175-180°C.Krásně se to navlní.Jsou vynikající.

  • Marketa | 20. 4. 2007 00:20

    Uz se tesim, jak je udelam. To byl nejoblibenejsi moucnik od moji babicky, nic lepsiho jsem nikdy nejedla. Bohuzel jsem si od ni nevzala recept a kdyz zemrela, tak jsem delala mraky ze smesi na venecky od Dr. Oetkera. Jsou taky dobre, ale ne jako od babicky, tenhle recept se zda byt jako to co delala ona, tak uvidime.

  • Di | 17. 3. 2007 12:44

    Lenko já dělám podobný moučník jen místo z hery ze sádla (Mořské vlnky) a nejlepší mi přijde natřít těsto na pečící papír a pak položit na plech. Je pak ale možné, že pláty jsou rovnější, netvoří tolik puchýře, jak když jsme zpočátku natírala těsto na plechy. Dobré jsou ale stejně.

  • Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:28

    Tak tohle vypadá jako skvělé řezy, které jsme jedli na grilování a přítel se od toho málem neodtrhnul, jen jsem trochu v rozpacích s tou vodou na plech, to těsto se roztírá na mastný mokrý plech?

  • Anonym | 16. 3. 2007 19:43

    Plech se má vymazat tukem a pak vylít studenou vodou- aby se těsto nelepilo na ten tuk.

  • Dáša Holubcová | 25. 8. 2005 18:50

    Mraky jsem jednou jedla na návštěvě a moc mi chutnali, ale taky nechápu to s tou vodou, mam plech jenom vymazat, nebo na vymazaný plech mám dát vodu??Omlouvám se, asi jsem natvrdlá :-)

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 10:47

    Mraky dělám, ovšem do těsta dávám sádlo. Taky nechápu, proč by tuk na plechu měl dělat puchýřky. Napadá mě jedině, že těsto po upečení vytvoří pěkně velké puchýře. To ano!.

  • Naďa | 7. 7. 2005 13:51

    Nerozumím větěva plechy vymažeme tukem a prolijeme studenou vodou,které tvoří puchýřky.? Co tvoří puchýřky??? Nevím,jestli špatně čtu,ale asi ne.Můžete mi to někdo,prosím,vysvětlit?Díky.

  • Michal Princ | 6. 7. 2005 10:42

    TOHLE JE TO NEJLEPSI CO ZNAM !!!!

  • Evča | 13. 4. 2005 14:55

    Mraky také často peču. Opravdu to není pracné, je to velice chutné. Jako náplň dávám našlehaný tvaroh se šlehačkou. Vršek jenom pocukruji - vypadá to jako obláčky.

  • Jana M. | 12. 4. 2005 18:35

    Pracne to jenom vypada,ale nic na tom neni,jenom trva nez se upecou ty placky.Pak se to namaze a pocaka cokoladou.Je to moc dobry.Porad neco z tehle on-line kucharky kuchtim.Jsem na ni skoro denne.

  • Jana | 1. 12. 2004 10:59

    Výborné taky je, když se ta vrchní placka potře trochou nakyslé marmelády, dobrá je rybízová, a potom se to postříká tou čokoládou. Mňam. Ta kombinace sladkého a kyselého je fantastická

  • Jana | 29. 11. 2004 12:50

    Dělá to tchýně a je to naprosto skvělé. Nikdy jsem nic takového nejedla. Je to asi trošku pracnější, ale opravdu výýýbornééé.

  • Načíst další komentáře
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Pudinkový prášek Tuk Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
52
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Mozzarella s bazalkovým pestem
Mozzarella s bazalkovým pestem
Mozzarellové balíčky
Mozzarellové balíčky
Mozzarellovo-nivová omáčka
Mozzarellovo-nivová omáčka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka II.
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
  • Recepty.cz
  • Mraky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact