Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky.
2
Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2 lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa. Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy. Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
3
Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150 °C.
4
Po upečení buchtu necháme důkladně vychladnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme ho připravenou čokoládou. Vše posypeme kokosem.
5
Lze použít i citronovou polevu 100 g cukru moučky a tři lžíce citronové štávy.