ks
jogurt
Stracciatella - nebo 2 jogurty - Vanilkový likér
vaječný koňak
nebo rum
čokoládová poleva
dle chuti a možnosti
Postup přípravy receptu
1
Formu na srnčí hřbet vyložíme piškoty namočenými v rumu nebo ve vaječným likéru (podle chuti a podle použitého jogurtu). Pro snadné vyklopení moučníku předem vyložíme formu mikrotenem. Na piškoty navrstvíme oba stejné jogurty a opět přiklopíme piškoty.
2
Ponecháme v lednici - nejlépe přes noc, ale stačí vložit do lednice i ráno - po obědě lze konzumovat. Moučník z formy lehce vyklopíme (odstraníme mikroten). Na povrch lze naklást kompotované ovoce, navrstvit šlehačku, nebo jen polít čokoládovou polevou.
3
V současnosti používám 2 jogurty Florian jahodové a na povrch pokladu čerstvé jahody. Místo likéru mamočím piškoty mírně ve smetaně (vhodné i pro malé děti).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|26. 6. 2015 14:46
Krájet se dá, stačí nechat proležet do druhého dne a ty piškoty nenechat rumem uplně nacucat.
karolina bohackova
|30. 3. 2009 22:59
K tomu krájení ještě maličkost, kterou jsem zapomněla uvést - já před vložením do lednice zatížím moučník lahví (přiměřené velikosti) naplněné vodou. Obsah formy se lépe spojí.
radka zelenková
|30. 3. 2009 15:34
Leta dělám to samé,jen to někdy pokladu ovocem, přeliju punikem nebo želatinou.Krájet se to nedá,ale na misce s čerstvým ovocem,šlehačkou a trochou čokolády to nevadí!Když se mi chce,udělám každou mističku zvlášť.(ale to je opravdu jen někdy)
karolina bohackova
|28. 3. 2009 22:50
Pohromadě to drží - záleží na množství použitého likéru (rum lze i mírně ředit ) a tekutinu obsahuje i jogurt.
Jana Mojžíšová
|28. 3. 2009 20:04
Tohle vypadá jako velká mňamka a navíc způsob, jak dostat díky použitému alkoholu jogurt i do chlapa :)