• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moučník v časové tísni
Napište svůj komentář k receptu

Moučník v časové tísni

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník v časové tísni
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • dětské piškoty
    • ovoce
    • šlehačka
    • 2
      ks jogurt Stracciatella - nebo 2 jogurty - Vanilkový likér
    • vaječný koňak nebo rum
    • čokoládová poleva dle chuti a možnosti

Postup přípravy receptu

1
Formu na srnčí hřbet vyložíme piškoty namočenými v rumu nebo ve vaječným likéru (podle chuti a podle použitého jogurtu). Pro snadné vyklopení moučníku předem vyložíme formu mikrotenem. Na piškoty navrstvíme oba stejné jogurty a opět přiklopíme piškoty.
2
Ponecháme v lednici - nejlépe přes noc, ale stačí vložit do lednice i ráno - po obědě lze konzumovat. Moučník z formy lehce vyklopíme (odstraníme mikroten). Na povrch lze naklást kompotované ovoce, navrstvit šlehačku, nebo jen polít čokoládovou polevou.
3
V současnosti používám 2 jogurty Florian jahodové a na povrch pokladu čerstvé jahody. Místo likéru mamočím piškoty mírně ve smetaně (vhodné i pro malé děti).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 26. 6. 2015 14:46

    Krájet se dá, stačí nechat proležet do druhého dne a ty piškoty nenechat rumem uplně nacucat.

  • karolina bohackova | 30. 3. 2009 22:59

    K tomu krájení ještě maličkost, kterou jsem zapomněla uvést - já před vložením do lednice zatížím moučník lahví (přiměřené velikosti) naplněné vodou. Obsah formy se lépe spojí.

  • radka zelenková | 30. 3. 2009 15:34

    Leta dělám to samé,jen to někdy pokladu ovocem, přeliju punikem nebo želatinou.Krájet se to nedá,ale na misce s čerstvým ovocem,šlehačkou a trochou čokolády to nevadí!Když se mi chce,udělám každou mističku zvlášť.(ale to je opravdu jen někdy)

  • karolina bohackova | 28. 3. 2009 22:50

    Pohromadě to drží - záleží na množství použitého likéru (rum lze i mírně ředit ) a tekutinu obsahuje i jogurt.

  • Jana Mojžíšová | 28. 3. 2009 20:04

    Tohle vypadá jako velká mňamka a navíc způsob, jak dostat díky použitému alkoholu jogurt i do chlapa :)

  • Šárka Golíková | 28. 3. 2009 15:09

    A drží to pohromadě, když se to krájí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Dětské piškoty Jogurt Ovoce Šlehačka Vaječný koňak
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
29
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
28
Třešňový koláč s tvarohem
Třešňový koláč s tvarohem
23
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Moučník v časové tísni
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact