• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
Napište svůj komentář k receptu

Moučník "Bláznivá Mary"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník "Bláznivá Mary"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks červená paprika
  • Krém
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Nahoru
    • 50
      g čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozměklý tuk a potom mléko. Do mouky zamícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao. Lehce vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme na malé proužky nakrájené papriky. Pečeme zhruba 30 minut na 150-160 °C (podle trouby). Šlehačku vyšleháme s cukrem a kakaem, namažeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stáňa V | 6. 9. 2006 23:26

    Je to opravdu bláznivý recept, který přímo láká vyzkoušet. Upekla jsem ho teď v neděli. Paprika tomu dá opravdu zvláštní chuť,takovou pikantní, ale jinak co by buchta byla na mě taková těžká.Jednou jsem upekla a to mi úplně stačí, mezi oblíbené v naší rodince patřit nebude.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 07:08

    Teraz ma napadlo, k tým nezvyklým kombináciám. Ak pôjdete do Paríža, tak si tam kúpte v špeciálnych obchodíkoch čokoládu s mletou červenou paprikou. Tú čokoládu robia na horúcej kovovej platni, posýpu paprikou a potom špachtličkou vám to zhrnú a dajú do vrecúška, koľko chcete. Vynikajúca. A vo Francúzsku dostanete aj karamelky so soľou. Neskutočné !!! Tie sú balené v celofánových balíčkoch v potravinách. Takže sa nebojte zvláštnych kombinácií : )))

  • Maruš | 5. 9. 2006 16:42

    Na táboře se taky pro pozlobení některých vedoucích plnily buchty místo marmeládou,hořčicí smíchanou s pepřem a paprikou.Vždy se 1 buchta přihodila mezi normální.Na kulaté tvarůžky se dala čokoládová poleva,po ztuhnutí se to ozdobilo šlehačkou a přidalo mezi sladkosti.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 16:19

    Pro váhavé chci ještě podotknout, že moučník není přeslazený,což je sympatické a těsto je krásně vláčné. Do šlehačky jsem nasypala granko místo kakaa a cukru a taky to šlo. Na silvestrovskou nebo aprílovou párty je to jako vyšité:-)) Kdysi na táboře nám kuchty upekly zelené a modré bábovky a koláče a bylo to krásně bláznivé:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 15:53

    Terezko, docela mi to chutnalo, ale péct už to asi nebudu, protože by mi to nikdo nejedl :-)) Ty dva tři kousky, které sním já - víc si kvůli cukru netroufám - si hravě odepřu.

  • Tereza Jarčušková | 5. 9. 2006 13:45

    Jarka, a Vám osobne to chutilo ? Nám tá chuť sekla. Určite to ešte budem robiť.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 12:05

    Tak jsem to, milé dámy, včera upekla. Rozhodně se dá říct, že to není moučník pro konzervativní lidi, kteří preferují standardní chutě:-)))))))))))))) Kolegyně v práci to ohodnotily slovy"my sníme všechno". Šílenýho Maxe zkoušet asi nebudu, už kvůli těm olivám:-))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 8. 2006 13:32

    Už si ji ukládám:-)) A těším se na ni. Doporučení Terezky je jako nálepka High Quality:-))

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 13:19

    Ešte jedna poznámka : pri pečení pekne cítiť papriku : )))

  • Anonym | 31. 8. 2006 13:18

    K tej šľahačke, rozmiešala som ju s cukrom a kakaom, ale krásne sa vyšľahala, hrudky sa nerobia, šľahačka má dosť tuku. Veľmi pekne držala tvar, buchla som tam 1 krabičku šľahačky s 3-mes. trvanlivosťou, tú kupujem vždy. To mi poradili ( teda vlastne dcére ), cukrárky z Carrefouru, keď zisťovala ako je možné, že im tá šľahačka drží veľmi dlho. Takže trvanlivú šľahačku vyšľahať, pridať len lyžičku cukru a ešte veľmi dobre došľahať. Ale do tohto receptu som dala podľa návodu 2 lyžice cukru.

  • Jana z VM | 31. 8. 2006 13:02

    Myslela jsem si, že jste, Airan, spetla recept - ty papriky. Když jsem ale přečetla komentář, tak je mi to jasné... Jak to zkoušela Pí. Jarčušková, tak to je opravdu netypický recept.... Jakpak to dopadlo ?! Taky jsem nikdy nešlehala čerstvou šlehačku s kakaem, nedělají se hrudky ??

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:57

    Je škoda, že Airan nenašla tú odvahu skôr : ))) Koláč je výborný, len je ťažko popísať chuť. Je to niečo podobné, ako keď cítite v perníku koreniny, tak aj tu cítiť "niečo akoby korenené". Manžel to nazval "lečo v koláči", ale je to skutočne veľmi dobré, tá paprika s kakaom je veľmi dobrá kombinácia. Zožrali sme to na posedenie, dokonca aj ja, čo sladké len pečiem, ale jesť príliš veľa nemusím, som zbaštila štvrťku. Určite ešte budem piecť . Sfotila som to, skúsim poslať fotku. Nebojte sa a pečte : ))) Dávam veľkú 1. Ešte poznámka : keďže som dostala kúpiť nie klasické, ale tie hrubostenné veľké papriky, použila som 2 ks.

  • Airan Novakova | 31. 8. 2006 12:47

    Tento recept uz mam leta z nejakeho casopisu, ale do ted jsem nenasla odvahu ji upect. Pani Jarcuskovou to zaujalo hned a uz ji vyzkousela. Urcite da vedet jake to bylo:-) A ja nasla odvahu aspon ji sem dat:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Čokoláda Hera Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Košovská specialita

Košovská specialita

Celerové placičky

Celerové placičky

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. -…
27
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
25
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
22
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact