• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
Napište svůj komentář k receptu

Moučník "Bláznivá Mary"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník "Bláznivá Mary"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks červená paprika
  • Krém
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Nahoru
    • 50
      g čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozměklý tuk a potom mléko. Do mouky zamícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao. Lehce vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme na malé proužky nakrájené papriky. Pečeme zhruba 30 minut na 150-160 °C (podle trouby). Šlehačku vyšleháme s cukrem a kakaem, namažeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stáňa V | 6. 9. 2006 23:26

    Je to opravdu bláznivý recept, který přímo láká vyzkoušet. Upekla jsem ho teď v neděli. Paprika tomu dá opravdu zvláštní chuť,takovou pikantní, ale jinak co by buchta byla na mě taková těžká.Jednou jsem upekla a to mi úplně stačí, mezi oblíbené v naší rodince patřit nebude.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 07:08

    Teraz ma napadlo, k tým nezvyklým kombináciám. Ak pôjdete do Paríža, tak si tam kúpte v špeciálnych obchodíkoch čokoládu s mletou červenou paprikou. Tú čokoládu robia na horúcej kovovej platni, posýpu paprikou a potom špachtličkou vám to zhrnú a dajú do vrecúška, koľko chcete. Vynikajúca. A vo Francúzsku dostanete aj karamelky so soľou. Neskutočné !!! Tie sú balené v celofánových balíčkoch v potravinách. Takže sa nebojte zvláštnych kombinácií : )))

  • Maruš | 5. 9. 2006 16:42

    Na táboře se taky pro pozlobení některých vedoucích plnily buchty místo marmeládou,hořčicí smíchanou s pepřem a paprikou.Vždy se 1 buchta přihodila mezi normální.Na kulaté tvarůžky se dala čokoládová poleva,po ztuhnutí se to ozdobilo šlehačkou a přidalo mezi sladkosti.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 16:19

    Pro váhavé chci ještě podotknout, že moučník není přeslazený,což je sympatické a těsto je krásně vláčné. Do šlehačky jsem nasypala granko místo kakaa a cukru a taky to šlo. Na silvestrovskou nebo aprílovou párty je to jako vyšité:-)) Kdysi na táboře nám kuchty upekly zelené a modré bábovky a koláče a bylo to krásně bláznivé:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 15:53

    Terezko, docela mi to chutnalo, ale péct už to asi nebudu, protože by mi to nikdo nejedl :-)) Ty dva tři kousky, které sním já - víc si kvůli cukru netroufám - si hravě odepřu.

  • Tereza Jarčušková | 5. 9. 2006 13:45

    Jarka, a Vám osobne to chutilo ? Nám tá chuť sekla. Určite to ešte budem robiť.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 12:05

    Tak jsem to, milé dámy, včera upekla. Rozhodně se dá říct, že to není moučník pro konzervativní lidi, kteří preferují standardní chutě:-)))))))))))))) Kolegyně v práci to ohodnotily slovy"my sníme všechno". Šílenýho Maxe zkoušet asi nebudu, už kvůli těm olivám:-))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 8. 2006 13:32

    Už si ji ukládám:-)) A těším se na ni. Doporučení Terezky je jako nálepka High Quality:-))

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 13:19

    Ešte jedna poznámka : pri pečení pekne cítiť papriku : )))

  • Anonym | 31. 8. 2006 13:18

    K tej šľahačke, rozmiešala som ju s cukrom a kakaom, ale krásne sa vyšľahala, hrudky sa nerobia, šľahačka má dosť tuku. Veľmi pekne držala tvar, buchla som tam 1 krabičku šľahačky s 3-mes. trvanlivosťou, tú kupujem vždy. To mi poradili ( teda vlastne dcére ), cukrárky z Carrefouru, keď zisťovala ako je možné, že im tá šľahačka drží veľmi dlho. Takže trvanlivú šľahačku vyšľahať, pridať len lyžičku cukru a ešte veľmi dobre došľahať. Ale do tohto receptu som dala podľa návodu 2 lyžice cukru.

  • Jana z VM | 31. 8. 2006 13:02

    Myslela jsem si, že jste, Airan, spetla recept - ty papriky. Když jsem ale přečetla komentář, tak je mi to jasné... Jak to zkoušela Pí. Jarčušková, tak to je opravdu netypický recept.... Jakpak to dopadlo ?! Taky jsem nikdy nešlehala čerstvou šlehačku s kakaem, nedělají se hrudky ??

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:57

    Je škoda, že Airan nenašla tú odvahu skôr : ))) Koláč je výborný, len je ťažko popísať chuť. Je to niečo podobné, ako keď cítite v perníku koreniny, tak aj tu cítiť "niečo akoby korenené". Manžel to nazval "lečo v koláči", ale je to skutočne veľmi dobré, tá paprika s kakaom je veľmi dobrá kombinácia. Zožrali sme to na posedenie, dokonca aj ja, čo sladké len pečiem, ale jesť príliš veľa nemusím, som zbaštila štvrťku. Určite ešte budem piecť . Sfotila som to, skúsim poslať fotku. Nebojte sa a pečte : ))) Dávam veľkú 1. Ešte poznámka : keďže som dostala kúpiť nie klasické, ale tie hrubostenné veľké papriky, použila som 2 ks.

  • Airan Novakova | 31. 8. 2006 12:47

    Tento recept uz mam leta z nejakeho casopisu, ale do ted jsem nenasla odvahu ji upect. Pani Jarcuskovou to zaujalo hned a uz ji vyzkousela. Urcite da vedet jake to bylo:-) A ja nasla odvahu aspon ji sem dat:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Čokoláda Hera Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Moravské kuře

Moravské kuře

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

42
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
34
Skořicový elixír
Skořicový elixír
32
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact