• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
Napište svůj komentář k receptu

Moučník "Bláznivá Mary"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník "Bláznivá Mary"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks červená paprika
  • Krém
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Nahoru
    • 50
      g čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozměklý tuk a potom mléko. Do mouky zamícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao. Lehce vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme na malé proužky nakrájené papriky. Pečeme zhruba 30 minut na 150-160 °C (podle trouby). Šlehačku vyšleháme s cukrem a kakaem, namažeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stáňa V | 6. 9. 2006 23:26

    Je to opravdu bláznivý recept, který přímo láká vyzkoušet. Upekla jsem ho teď v neděli. Paprika tomu dá opravdu zvláštní chuť,takovou pikantní, ale jinak co by buchta byla na mě taková těžká.Jednou jsem upekla a to mi úplně stačí, mezi oblíbené v naší rodince patřit nebude.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 07:08

    Teraz ma napadlo, k tým nezvyklým kombináciám. Ak pôjdete do Paríža, tak si tam kúpte v špeciálnych obchodíkoch čokoládu s mletou červenou paprikou. Tú čokoládu robia na horúcej kovovej platni, posýpu paprikou a potom špachtličkou vám to zhrnú a dajú do vrecúška, koľko chcete. Vynikajúca. A vo Francúzsku dostanete aj karamelky so soľou. Neskutočné !!! Tie sú balené v celofánových balíčkoch v potravinách. Takže sa nebojte zvláštnych kombinácií : )))

  • Maruš | 5. 9. 2006 16:42

    Na táboře se taky pro pozlobení některých vedoucích plnily buchty místo marmeládou,hořčicí smíchanou s pepřem a paprikou.Vždy se 1 buchta přihodila mezi normální.Na kulaté tvarůžky se dala čokoládová poleva,po ztuhnutí se to ozdobilo šlehačkou a přidalo mezi sladkosti.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 16:19

    Pro váhavé chci ještě podotknout, že moučník není přeslazený,což je sympatické a těsto je krásně vláčné. Do šlehačky jsem nasypala granko místo kakaa a cukru a taky to šlo. Na silvestrovskou nebo aprílovou párty je to jako vyšité:-)) Kdysi na táboře nám kuchty upekly zelené a modré bábovky a koláče a bylo to krásně bláznivé:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 15:53

    Terezko, docela mi to chutnalo, ale péct už to asi nebudu, protože by mi to nikdo nejedl :-)) Ty dva tři kousky, které sním já - víc si kvůli cukru netroufám - si hravě odepřu.

  • Tereza Jarčušková | 5. 9. 2006 13:45

    Jarka, a Vám osobne to chutilo ? Nám tá chuť sekla. Určite to ešte budem robiť.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 12:05

    Tak jsem to, milé dámy, včera upekla. Rozhodně se dá říct, že to není moučník pro konzervativní lidi, kteří preferují standardní chutě:-)))))))))))))) Kolegyně v práci to ohodnotily slovy"my sníme všechno". Šílenýho Maxe zkoušet asi nebudu, už kvůli těm olivám:-))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 8. 2006 13:32

    Už si ji ukládám:-)) A těším se na ni. Doporučení Terezky je jako nálepka High Quality:-))

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 13:19

    Ešte jedna poznámka : pri pečení pekne cítiť papriku : )))

  • Anonym | 31. 8. 2006 13:18

    K tej šľahačke, rozmiešala som ju s cukrom a kakaom, ale krásne sa vyšľahala, hrudky sa nerobia, šľahačka má dosť tuku. Veľmi pekne držala tvar, buchla som tam 1 krabičku šľahačky s 3-mes. trvanlivosťou, tú kupujem vždy. To mi poradili ( teda vlastne dcére ), cukrárky z Carrefouru, keď zisťovala ako je možné, že im tá šľahačka drží veľmi dlho. Takže trvanlivú šľahačku vyšľahať, pridať len lyžičku cukru a ešte veľmi dobre došľahať. Ale do tohto receptu som dala podľa návodu 2 lyžice cukru.

  • Jana z VM | 31. 8. 2006 13:02

    Myslela jsem si, že jste, Airan, spetla recept - ty papriky. Když jsem ale přečetla komentář, tak je mi to jasné... Jak to zkoušela Pí. Jarčušková, tak to je opravdu netypický recept.... Jakpak to dopadlo ?! Taky jsem nikdy nešlehala čerstvou šlehačku s kakaem, nedělají se hrudky ??

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:57

    Je škoda, že Airan nenašla tú odvahu skôr : ))) Koláč je výborný, len je ťažko popísať chuť. Je to niečo podobné, ako keď cítite v perníku koreniny, tak aj tu cítiť "niečo akoby korenené". Manžel to nazval "lečo v koláči", ale je to skutočne veľmi dobré, tá paprika s kakaom je veľmi dobrá kombinácia. Zožrali sme to na posedenie, dokonca aj ja, čo sladké len pečiem, ale jesť príliš veľa nemusím, som zbaštila štvrťku. Určite ešte budem piecť . Sfotila som to, skúsim poslať fotku. Nebojte sa a pečte : ))) Dávam veľkú 1. Ešte poznámka : keďže som dostala kúpiť nie klasické, ale tie hrubostenné veľké papriky, použila som 2 ks.

  • Airan Novakova | 31. 8. 2006 12:47

    Tento recept uz mam leta z nejakeho casopisu, ale do ted jsem nenasla odvahu ji upect. Pani Jarcuskovou to zaujalo hned a uz ji vyzkousela. Urcite da vedet jake to bylo:-) A ja nasla odvahu aspon ji sem dat:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Čokoláda Hera Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

103
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
62
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
57
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
43
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
34
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Velkolepá svatební party Sidovského a Vítka: Vkusný obřad, dort od Maršálka a bujarý večírek!

Velkolepá svatební party Sidovského a Vítka: Vkusný obřad, dort od Maršálka a bujarý večírek!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact