• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
Napište svůj komentář k receptu

Moučník "Bláznivá Mary"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník "Bláznivá Mary"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hera
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks červená paprika
  • Krém
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Nahoru
    • 50
      g čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozměklý tuk a potom mléko. Do mouky zamícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao. Lehce vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme na malé proužky nakrájené papriky. Pečeme zhruba 30 minut na 150-160 °C (podle trouby). Šlehačku vyšleháme s cukrem a kakaem, namažeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stáňa V | 6. 9. 2006 23:26

    Je to opravdu bláznivý recept, který přímo láká vyzkoušet. Upekla jsem ho teď v neděli. Paprika tomu dá opravdu zvláštní chuť,takovou pikantní, ale jinak co by buchta byla na mě taková těžká.Jednou jsem upekla a to mi úplně stačí, mezi oblíbené v naší rodince patřit nebude.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 07:08

    Teraz ma napadlo, k tým nezvyklým kombináciám. Ak pôjdete do Paríža, tak si tam kúpte v špeciálnych obchodíkoch čokoládu s mletou červenou paprikou. Tú čokoládu robia na horúcej kovovej platni, posýpu paprikou a potom špachtličkou vám to zhrnú a dajú do vrecúška, koľko chcete. Vynikajúca. A vo Francúzsku dostanete aj karamelky so soľou. Neskutočné !!! Tie sú balené v celofánových balíčkoch v potravinách. Takže sa nebojte zvláštnych kombinácií : )))

  • Maruš | 5. 9. 2006 16:42

    Na táboře se taky pro pozlobení některých vedoucích plnily buchty místo marmeládou,hořčicí smíchanou s pepřem a paprikou.Vždy se 1 buchta přihodila mezi normální.Na kulaté tvarůžky se dala čokoládová poleva,po ztuhnutí se to ozdobilo šlehačkou a přidalo mezi sladkosti.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 16:19

    Pro váhavé chci ještě podotknout, že moučník není přeslazený,což je sympatické a těsto je krásně vláčné. Do šlehačky jsem nasypala granko místo kakaa a cukru a taky to šlo. Na silvestrovskou nebo aprílovou párty je to jako vyšité:-)) Kdysi na táboře nám kuchty upekly zelené a modré bábovky a koláče a bylo to krásně bláznivé:-)))

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 15:53

    Terezko, docela mi to chutnalo, ale péct už to asi nebudu, protože by mi to nikdo nejedl :-)) Ty dva tři kousky, které sním já - víc si kvůli cukru netroufám - si hravě odepřu.

  • Tereza Jarčušková | 5. 9. 2006 13:45

    Jarka, a Vám osobne to chutilo ? Nám tá chuť sekla. Určite to ešte budem robiť.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 9. 2006 12:05

    Tak jsem to, milé dámy, včera upekla. Rozhodně se dá říct, že to není moučník pro konzervativní lidi, kteří preferují standardní chutě:-)))))))))))))) Kolegyně v práci to ohodnotily slovy"my sníme všechno". Šílenýho Maxe zkoušet asi nebudu, už kvůli těm olivám:-))

  • Jaroslava Oumarová | 31. 8. 2006 13:32

    Už si ji ukládám:-)) A těším se na ni. Doporučení Terezky je jako nálepka High Quality:-))

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 13:19

    Ešte jedna poznámka : pri pečení pekne cítiť papriku : )))

  • Anonym | 31. 8. 2006 13:18

    K tej šľahačke, rozmiešala som ju s cukrom a kakaom, ale krásne sa vyšľahala, hrudky sa nerobia, šľahačka má dosť tuku. Veľmi pekne držala tvar, buchla som tam 1 krabičku šľahačky s 3-mes. trvanlivosťou, tú kupujem vždy. To mi poradili ( teda vlastne dcére ), cukrárky z Carrefouru, keď zisťovala ako je možné, že im tá šľahačka drží veľmi dlho. Takže trvanlivú šľahačku vyšľahať, pridať len lyžičku cukru a ešte veľmi dobre došľahať. Ale do tohto receptu som dala podľa návodu 2 lyžice cukru.

  • Jana z VM | 31. 8. 2006 13:02

    Myslela jsem si, že jste, Airan, spetla recept - ty papriky. Když jsem ale přečetla komentář, tak je mi to jasné... Jak to zkoušela Pí. Jarčušková, tak to je opravdu netypický recept.... Jakpak to dopadlo ?! Taky jsem nikdy nešlehala čerstvou šlehačku s kakaem, nedělají se hrudky ??

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:57

    Je škoda, že Airan nenašla tú odvahu skôr : ))) Koláč je výborný, len je ťažko popísať chuť. Je to niečo podobné, ako keď cítite v perníku koreniny, tak aj tu cítiť "niečo akoby korenené". Manžel to nazval "lečo v koláči", ale je to skutočne veľmi dobré, tá paprika s kakaom je veľmi dobrá kombinácia. Zožrali sme to na posedenie, dokonca aj ja, čo sladké len pečiem, ale jesť príliš veľa nemusím, som zbaštila štvrťku. Určite ešte budem piecť . Sfotila som to, skúsim poslať fotku. Nebojte sa a pečte : ))) Dávam veľkú 1. Ešte poznámka : keďže som dostala kúpiť nie klasické, ale tie hrubostenné veľké papriky, použila som 2 ks.

  • Airan Novakova | 31. 8. 2006 12:47

    Tento recept uz mam leta z nejakeho casopisu, ale do ted jsem nenasla odvahu ji upect. Pani Jarcuskovou to zaujalo hned a uz ji vyzkousela. Urcite da vedet jake to bylo:-) A ja nasla odvahu aspon ji sem dat:-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Čokoláda Hera Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

158
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
75
Výborný dresing
Výborný dresing
59
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
58
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
44
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Moučník "Bláznivá Mary"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact