Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy.
2
Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem. Zvlášť ušleháme lučinu se žloutky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce vmícháme do sebe.
3
Po vychladnutí placku rozpůlíme, polijeme lehce hodně silnou kávou a trochu Bayleis nebo jiným podobným likérem, potřeme krémem, přiklopíme druhou půlkou placky, postup znovu zopakujeme a na závěr posypeme kakaem. Do druhého dne necháme proležet v lednici.
Udělala jsem to jako zákusek a chutnalo mě i mým rodičům a sestře. Jenom pro příště vím že tam toho kakaa mám dát víc. Já s ním byla totiž hodně opatrná. :-P
no nic moc mne to teda moc nechutna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jana z VM
|22. 3. 2006 13:24
Jitko, bohužel jsem tento recept prozatím neopakovala, ale určitě to vyzkoušejte, nemůžete nic pokazit. Bylo to opravdu výborné a z dvojité dávky to bude akorát. Dala bych to na jeden plech, ne dvě placky, ale jednu a překrojit. Možná bych udělala krém z jedné a půl dávky, aby toho bylo dost.
Jitka Klusová
|22. 3. 2006 10:34
Pro p.Janu z VM-zkoušela jste to z té dvojité dávky?Chtěla bych to upéct manželovi k svátku, ale taky se mi zdá , že toho bude málo. A tu dvojítou dávku, nevím- dát to upéct na dva plechy a mít dvě tenké placky nebo na jeden, ale to by zas byla moc silná vrstva těsta, ne?? A ještě dotaz- Bayleis nebo podobný likér-ale jaký?Nějak nevím- bayleis je takový ten hustý likér?Takže rum by asi nešel, že?
Alena Boučková
|26. 1. 2006 20:50
Místo Lučiny můžete použít pomazánková másla. Recept na krém je: 2 pomazánková másla + 1 šlehačka ( žádná vejce ani ztužovač ). Nemusíte se bát samonelozy.Zdravím Alena B.
Jana z VM
|24. 10. 2005 07:37
Je to vynikající, skoro stejné jako slavné tiramisu po česku. Ale na obrázku vypadá trochu jinak - já měla právě opak - tenké těsto (a to jsem dělala ze 4 vajec) a hodně krému a tak to má být, ne? S těmi žloutky je krém jemnější a chutnější !! Díky, díky za vynikající recept, dala bych více než jednu 11111111 Příště musím udělat z dvojité dávky, je toho opravdu málo....
Lidka Kábrtová
|18. 10. 2005 23:16
Já sice syrová vejce nemusím, ale ostatní od toho odrazovat rozhodně nebudu :-)).
Airan Novakova
|18. 10. 2005 14:35
Mam recept na prave tiramisu a taky jsou v tom syrova vejce - odpurkyne uz jsme si uzili dost, jestli se jim to nezda, at to nedelaji! Tady ten recept se mi moc libi, urcite bude super:-))
Jana z VM
|18. 10. 2005 12:33
Nová dobrůtka a la tiramisu. Urlčitě vyzkoušíme !! Ale pozor na odpůrkyně syrových vajec !! Bude zleee.