• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moučník alá tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Moučník alá tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník alá tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 3
      ks bílek
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • 140
      g hladká mouka
    • 1
      hrst vlašské ořechy ne namletých
  • Krém
    • 1
      ks šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • 400
      g lučina
    • 3
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy.
2
Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem. Zvlášť ušleháme lučinu se žloutky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce vmícháme do sebe.
3
Po vychladnutí placku rozpůlíme, polijeme lehce hodně silnou kávou a trochu Bayleis nebo jiným podobným likérem, potřeme krémem, přiklopíme druhou půlkou placky, postup znovu zopakujeme a na závěr posypeme kakaem. Do druhého dne necháme proležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Bazalkové tiramisu

Bazalkové tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Admin | 30. 9. 2016 13:57

    Na Tiramisu krém patří pouze vejce,mascarpone a cukr.nic víc,nic míň. Všechno ostatní si vymlaťte z hlavy!

  • Tihlaříková
    Tihlaříková | 30. 8. 2011 08:52

    Udělala jsem to jako zákusek a chutnalo mě i mým rodičům a sestře. Jenom pro příště vím že tam toho kakaa mám dát víc. Já s ním byla totiž hodně opatrná. :-P

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:48

    Opraveno, díky.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:36

    není nepečený!

  • Anonym | 18. 4. 2006 17:14

    no nic moc mne to teda moc nechutna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jana z VM | 22. 3. 2006 13:24

    Jitko, bohužel jsem tento recept prozatím neopakovala, ale určitě to vyzkoušejte, nemůžete nic pokazit. Bylo to opravdu výborné a z dvojité dávky to bude akorát. Dala bych to na jeden plech, ne dvě placky, ale jednu a překrojit. Možná bych udělala krém z jedné a půl dávky, aby toho bylo dost.

  • Jitka Klusová | 22. 3. 2006 10:34

    Pro p.Janu z VM-zkoušela jste to z té dvojité dávky?Chtěla bych to upéct manželovi k svátku, ale taky se mi zdá , že toho bude málo. A tu dvojítou dávku, nevím- dát to upéct na dva plechy a mít dvě tenké placky nebo na jeden, ale to by zas byla moc silná vrstva těsta, ne?? A ještě dotaz- Bayleis nebo podobný likér-ale jaký?Nějak nevím- bayleis je takový ten hustý likér?Takže rum by asi nešel, že?

  • Alena Boučková | 26. 1. 2006 20:50

    Místo Lučiny můžete použít pomazánková másla. Recept na krém je: 2 pomazánková másla + 1 šlehačka ( žádná vejce ani ztužovač ). Nemusíte se bát samonelozy.Zdravím Alena B.

  • Jana z VM | 24. 10. 2005 07:37

    Je to vynikající, skoro stejné jako slavné tiramisu po česku. Ale na obrázku vypadá trochu jinak - já měla právě opak - tenké těsto (a to jsem dělala ze 4 vajec) a hodně krému a tak to má být, ne? S těmi žloutky je krém jemnější a chutnější !! Díky, díky za vynikající recept, dala bych více než jednu 11111111 Příště musím udělat z dvojité dávky, je toho opravdu málo....

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 23:16

    Já sice syrová vejce nemusím, ale ostatní od toho odrazovat rozhodně nebudu :-)).

  • Airan Novakova | 18. 10. 2005 14:35

    Mam recept na prave tiramisu a taky jsou v tom syrova vejce - odpurkyne uz jsme si uzili dost, jestli se jim to nezda, at to nedelaji! Tady ten recept se mi moc libi, urcite bude super:-))

  • Jana z VM | 18. 10. 2005 12:33

    Nová dobrůtka a la tiramisu. Urlčitě vyzkoušíme !! Ale pozor na odpůrkyně syrových vajec !! Bude zleee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Řezy Dezerty Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Lučina Šlehačka Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Domácí veka

Domácí veka

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
57
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Mořský okoun podle tchýně
Mořský okoun podle tchýně
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový závin
Moučník k MDD
Moučník k MDD
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a pudinkem
Mouřeníny
Mouřeníny
  • Recepty.cz
  • Moučník alá tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact