• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Moučník alá tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Moučník alá tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moučník alá tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 3
      ks bílek
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • 140
      g hladká mouka
    • 1
      hrst vlašské ořechy ne namletých
  • Krém
    • 1
      ks šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • 400
      g lučina
    • 3
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy.
2
Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem. Zvlášť ušleháme lučinu se žloutky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce vmícháme do sebe.
3
Po vychladnutí placku rozpůlíme, polijeme lehce hodně silnou kávou a trochu Bayleis nebo jiným podobným likérem, potřeme krémem, přiklopíme druhou půlkou placky, postup znovu zopakujeme a na závěr posypeme kakaem. Do druhého dne necháme proležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Bazalkové tiramisu

Bazalkové tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Admin | 30. 9. 2016 13:57

    Na Tiramisu krém patří pouze vejce,mascarpone a cukr.nic víc,nic míň. Všechno ostatní si vymlaťte z hlavy!

  • Tihlaříková
    Tihlaříková | 30. 8. 2011 08:52

    Udělala jsem to jako zákusek a chutnalo mě i mým rodičům a sestře. Jenom pro příště vím že tam toho kakaa mám dát víc. Já s ním byla totiž hodně opatrná. :-P

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:48

    Opraveno, díky.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:36

    není nepečený!

  • Anonym | 18. 4. 2006 17:14

    no nic moc mne to teda moc nechutna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jana z VM | 22. 3. 2006 13:24

    Jitko, bohužel jsem tento recept prozatím neopakovala, ale určitě to vyzkoušejte, nemůžete nic pokazit. Bylo to opravdu výborné a z dvojité dávky to bude akorát. Dala bych to na jeden plech, ne dvě placky, ale jednu a překrojit. Možná bych udělala krém z jedné a půl dávky, aby toho bylo dost.

  • Jitka Klusová | 22. 3. 2006 10:34

    Pro p.Janu z VM-zkoušela jste to z té dvojité dávky?Chtěla bych to upéct manželovi k svátku, ale taky se mi zdá , že toho bude málo. A tu dvojítou dávku, nevím- dát to upéct na dva plechy a mít dvě tenké placky nebo na jeden, ale to by zas byla moc silná vrstva těsta, ne?? A ještě dotaz- Bayleis nebo podobný likér-ale jaký?Nějak nevím- bayleis je takový ten hustý likér?Takže rum by asi nešel, že?

  • Alena Boučková | 26. 1. 2006 20:50

    Místo Lučiny můžete použít pomazánková másla. Recept na krém je: 2 pomazánková másla + 1 šlehačka ( žádná vejce ani ztužovač ). Nemusíte se bát samonelozy.Zdravím Alena B.

  • Jana z VM | 24. 10. 2005 07:37

    Je to vynikající, skoro stejné jako slavné tiramisu po česku. Ale na obrázku vypadá trochu jinak - já měla právě opak - tenké těsto (a to jsem dělala ze 4 vajec) a hodně krému a tak to má být, ne? S těmi žloutky je krém jemnější a chutnější !! Díky, díky za vynikající recept, dala bych více než jednu 11111111 Příště musím udělat z dvojité dávky, je toho opravdu málo....

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 23:16

    Já sice syrová vejce nemusím, ale ostatní od toho odrazovat rozhodně nebudu :-)).

  • Airan Novakova | 18. 10. 2005 14:35

    Mam recept na prave tiramisu a taky jsou v tom syrova vejce - odpurkyne uz jsme si uzili dost, jestli se jim to nezda, at to nedelaji! Tady ten recept se mi moc libi, urcite bude super:-))

  • Jana z VM | 18. 10. 2005 12:33

    Nová dobrůtka a la tiramisu. Urlčitě vyzkoušíme !! Ale pozor na odpůrkyně syrových vajec !! Bude zleee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Řezy Dezerty Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Lučina Šlehačka Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

144
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
122
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Mořský okoun podle tchýně
Mořský okoun podle tchýně
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový závin
Moučník k MDD
Moučník k MDD
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a pudinkem
Mouřeníny
Mouřeníny
  • Recepty.cz
  • Moučník alá tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact