Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme.
2
Mezitím připravíme náplň: tvaroh vymícháme s vanilkovým cukrem a práškovým cukrem podle sladkosti náplně přidáme dodatečně ještě cukr. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k tvarohu. Těsto necháme vychladnout a naplníme tvarohovou náplní, přidáme navrch nakrájené zavařené broskve nebo jiné vhodné ovoce.
3
Marcipán: sušené mléko a práškový cukr přesijeme přes síto a přidáme med. Podle požadované hustoty jsem přidávala: když jsem potahovala dort - olej, když jsem tvarovala - maizenu (tak od oka). Na barvení mořských plodů jsem použila štětec namáčený do potravinářských barev.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ondrasek
|10. 8. 2012 09:27
při pohledu na tu odpornou hromadu marcipánu se mi zvedá žaludek. Tchýně kdysi něco podobného donesla a potom se cítila uraženě že ho nikdo nechce jíst
Dakujem.Formu som zohnala v Da Vinci alebo skús v inom modelárskom obchode.Daju sa používať aj na marcipán či na výrobu mydla alebo odliatok sádry ma mnoho využiti.Farbu som zohnala normalne v obchode a v drogerii.čiernu farbu som ešte neskúšala takže to ozaj neviem ale ked to zistíš tak napíš.
martina
|5. 1. 2007 14:24
Viděla jsem už hodně dortů, ale ta je opravdu super. Prosím o radu jak skombinovat bavy na marcipán aby vznikla černá barva.
Barbora Polakova
|4. 1. 2007 23:54
Tak to je krasna torta, dani a kde si zohnala tie formicky na ten marcipan? A ze su take krasne farebne tak si tam dala farbivo?, ja som videla farbiva iba zakladne farby
danka lehocka
|11. 7. 2006 20:18
Maizena je GUSTIN od Dr.Oetkera,je ho bežne zohnať v obchode.
Radka
|11. 7. 2006 19:46
Co je to maizena, prosím?
Romana
|10. 7. 2006 21:40
Airan, děkuji za dobré nápady.
Airan
|10. 7. 2006 16:47
Romana, nikdy jsem marcipan nemrazila, ale kdyby od ostatnich prisla odpoved ze ne, tak mam pro vas par napadu jak rychle to susene mleko spotrebovat: ja davam susene mleko do testa perniku, rezu a babovek (2 lzice sus.mleka misto 1 lzice mouky) a chut je o mnohem lepsi. Nebo muzete udelat kulicky Raffaelo, ty se zarucene sni hned:-)))
danka lehocka
|10. 7. 2006 16:46
Tiež som sa pítala na menšie balenie ,teraz sa mi hodilo večšie lebo táto torta bola pôvodne trojposchodová a tam som v pohode minula celé balenie.Poobzerám sa po menšom a dám vedieť.čo sa tíka otvorenia mlieka asi to treba spotrebovať do dvoch týždnov ako píšu.Zamraziť by sa asi dali skôr hotové ozdoby z marcipánu ako samotný,skúste ho dať zamraziť na par dní a potom vybrať.Ale určite dajte vedieť ako to dopadlo,pre budúcnosť sa to zíde.
Romana
|10. 7. 2006 15:44
Koupila jsem sušené mléko 400g, menší balení jsem nikde neviděla a píše se tam, že se po otevření má do dvou týdnů spotřebovat, tak jsem si myslela, že bych si marcipán udělala do zásoby, nechce se mi zbytek vyhazovat. Nebo vydrží i déle?
danka lehocka
|10. 7. 2006 13:26
Ešte som do mrazáku neskúšala,ale dá sa urobiť aj marcipán z menšej dávky a potom nič neostane.V chladničke vydrží dlhšie ked tam nie je bielko a je dobre zabalený do potravinárskej folie ale potom ho treba dobre prehnietiť lebo ked je dlhšie v chlade tak ztvrdne.
Romana
|10. 7. 2006 12:10
Nevíte někdo, jestli se marcipán může dát do mrazáku? Děkuji
Marsí
|10. 7. 2006 11:33
Teda pěkná piplačka..ale paní Danko povedlo se Vám to..moc hezké...marcipánovou hmotu dělám podobně akorát cukru dávám jen 10 dkg a toho medu a oleje po 1 polévkové lžíci a místo mazeiny přidávám jeden syrový bílek...
danka lehocka
|10. 7. 2006 08:12
pracný bol ale stál za to,sladký ani velmi nebol pretože plnka bola tvarohová a akurát ten marcipán bol sladký ale spolu to bolo primerane.Na morské ozdoby som použila formy,ale tie sa dajú urobiť vopred kedže v marcipáne neni bielko.
Aninka
|8. 7. 2006 13:22
Vypadá krásně, musí být hodně pracný, ale věřím,že dětem chutná a líbí se , bude i hodně sladký.
danka lehocka
|7. 7. 2006 15:01
Ide to len zo sušeného mlieka polotučného nie čo je do kávy ani zo sojoveho...čo sa tíka medu som tam dala asi 1 1/2 lyžice ale je to hlavne od lepivosti a formovania ,maizeny a oleja tak po lyžici.
danka lehocka
|7. 7. 2006 07:23
Pani Mila toho Amaretta kolko dávate?Ja som dala mandlovu aromu tak po kvapkách ,tak toho Amaretta tiež tak?
danka lehocka
|6. 7. 2006 20:57
Na túto dávku marcipánu som použila asi 1 1/2 lyžice medu a olej a maizenu podla toho na čo som to potrebovala ale tiež tak po lyžice.po prvý krát som robila marcipan ako taký a dá sa to rozoznať podla lepivosti a hustoty,takže som pridávala ako som potrebovala..Sušené mlieko nie do kávy ale klasické,je ho bežne dostať.
Anonym
|6. 7. 2006 19:37
Paní Ivo-to se použít nedá,nedržel by pohromadě.
Anonym
|5. 7. 2006 08:08
Jsem jen zvědavá,paní Danko.Já už sice receptík na super marcipán mám,ale chtěla bych aby jste mi přiblížila co znamená to" trochu"medu,oleje a maizeny?Je to lžička,nebo se to pozná podle lepivosti nebo drolivosti těsta?Děkuji.:o)
Ivana Přikrylová
|5. 7. 2006 00:31
Paní Danko, dá se použít sušené mléko které se dává do kávy?
Mila Veselá
|4. 7. 2006 17:07
Také používám tento "marcipán",ale přidávám do toho trochu Amaretta (uberu medu, aby nebyl řídký). Iluze je dokonalá. Lze požít také mandlovou tresť, ale Amaretto vítězí.
danka lehocka
|4. 7. 2006 15:51
Dakujem,z marcipánu sa dajú robiť divy a hlavne z tohoto pretože nepúšta cukrový sirup ked je v chladničke ako z iných.
Zdeňka
|4. 7. 2006 13:57
Tak to je opravdu nádhera,paní Danko,klobouk dolů.
danka lehocka
|4. 7. 2006 13:49
Ešte som zabudla dodať že celú tortu po bokoch a z vrchu potrieme džemom aby sa nám lepšie marcipán prilepil k torte.