• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mořský dort z marcipánu
Napište svůj komentář k receptu

Mořský dort z marcipánu

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořský dort z marcipánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotové těsto
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g moučkový cukr Podle chuti přidáme víc
  • Falešný marcipán
    • 100
      g sušené mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • med
    • rostlinný olej
    • maizena

Postup přípravy receptu

1
Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme.
2
Mezitím připravíme náplň: tvaroh vymícháme s vanilkovým cukrem a práškovým cukrem podle sladkosti náplně přidáme dodatečně ještě cukr. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k tvarohu. Těsto necháme vychladnout a naplníme tvarohovou náplní, přidáme navrch nakrájené zavařené broskve nebo jiné vhodné ovoce.
3
Marcipán: sušené mléko a práškový cukr přesijeme přes síto a přidáme med. Podle požadované hustoty jsem přidávala: když jsem potahovala dort - olej, když jsem tvarovala - maizenu (tak od oka). Na barvení mořských plodů jsem použila štětec namáčený do potravinářských barev.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Okouník mořský s hermelínem

Okouník mořský s hermelínem

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondrasek | 10. 8. 2012 09:27

    při pohledu na tu odpornou hromadu marcipánu se mi zvedá žaludek. Tchýně kdysi něco podobného donesla a potom se cítila uraženě že ho nikdo nechce jíst

  • marek20011999 | 4. 8. 2011 14:48

    ;-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:35

    :-P nic moc

  • danka Lehocká | 26. 1. 2007 14:17

    Dakujem.Formu som zohnala v Da Vinci alebo skús v inom modelárskom obchode.Daju sa používať aj na marcipán či na výrobu mydla alebo odliatok sádry ma mnoho využiti.Farbu som zohnala normalne v obchode a v drogerii.čiernu farbu som ešte neskúšala takže to ozaj neviem ale ked to zistíš tak napíš.

  • martina | 5. 1. 2007 14:24

    Viděla jsem už hodně dortů, ale ta je opravdu super. Prosím o radu jak skombinovat bavy na marcipán aby vznikla černá barva.

  • Barbora Polakova | 4. 1. 2007 23:54

    Tak to je krasna torta, dani a kde si zohnala tie formicky na ten marcipan? A ze su take krasne farebne tak si tam dala farbivo?, ja som videla farbiva iba zakladne farby

  • danka lehocka | 11. 7. 2006 20:18

    Maizena je GUSTIN od Dr.Oetkera,je ho bežne zohnať v obchode.

  • Radka | 11. 7. 2006 19:46

    Co je to maizena, prosím?

  • Romana | 10. 7. 2006 21:40

    Airan, děkuji za dobré nápady.

  • Airan | 10. 7. 2006 16:47

    Romana, nikdy jsem marcipan nemrazila, ale kdyby od ostatnich prisla odpoved ze ne, tak mam pro vas par napadu jak rychle to susene mleko spotrebovat: ja davam susene mleko do testa perniku, rezu a babovek (2 lzice sus.mleka misto 1 lzice mouky) a chut je o mnohem lepsi. Nebo muzete udelat kulicky Raffaelo, ty se zarucene sni hned:-)))

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 16:46

    Tiež som sa pítala na menšie balenie ,teraz sa mi hodilo večšie lebo táto torta bola pôvodne trojposchodová a tam som v pohode minula celé balenie.Poobzerám sa po menšom a dám vedieť.čo sa tíka otvorenia mlieka asi to treba spotrebovať do dvoch týždnov ako píšu.Zamraziť by sa asi dali skôr hotové ozdoby z marcipánu ako samotný,skúste ho dať zamraziť na par dní a potom vybrať.Ale určite dajte vedieť ako to dopadlo,pre budúcnosť sa to zíde.

  • Romana | 10. 7. 2006 15:44

    Koupila jsem sušené mléko 400g, menší balení jsem nikde neviděla a píše se tam, že se po otevření má do dvou týdnů spotřebovat, tak jsem si myslela, že bych si marcipán udělala do zásoby, nechce se mi zbytek vyhazovat. Nebo vydrží i déle?

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 13:26

    Ešte som do mrazáku neskúšala,ale dá sa urobiť aj marcipán z menšej dávky a potom nič neostane.V chladničke vydrží dlhšie ked tam nie je bielko a je dobre zabalený do potravinárskej folie ale potom ho treba dobre prehnietiť lebo ked je dlhšie v chlade tak ztvrdne.

  • Romana | 10. 7. 2006 12:10

    Nevíte někdo, jestli se marcipán může dát do mrazáku? Děkuji

  • Marsí | 10. 7. 2006 11:33

    Teda pěkná piplačka..ale paní Danko povedlo se Vám to..moc hezké...marcipánovou hmotu dělám podobně akorát cukru dávám jen 10 dkg a toho medu a oleje po 1 polévkové lžíci a místo mazeiny přidávám jeden syrový bílek...

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 08:12

    pracný bol ale stál za to,sladký ani velmi nebol pretože plnka bola tvarohová a akurát ten marcipán bol sladký ale spolu to bolo primerane.Na morské ozdoby som použila formy,ale tie sa dajú urobiť vopred kedže v marcipáne neni bielko.

  • Aninka | 8. 7. 2006 13:22

    Vypadá krásně, musí být hodně pracný, ale věřím,že dětem chutná a líbí se , bude i hodně sladký.

  • danka lehocka | 7. 7. 2006 15:01

    Ide to len zo sušeného mlieka polotučného nie čo je do kávy ani zo sojoveho...čo sa tíka medu som tam dala asi 1 1/2 lyžice ale je to hlavne od lepivosti a formovania ,maizeny a oleja tak po lyžici.

  • danka lehocka | 7. 7. 2006 07:23

    Pani Mila toho Amaretta kolko dávate?Ja som dala mandlovu aromu tak po kvapkách ,tak toho Amaretta tiež tak?

  • danka lehocka | 6. 7. 2006 20:57

    Na túto dávku marcipánu som použila asi 1 1/2 lyžice medu a olej a maizenu podla toho na čo som to potrebovala ale tiež tak po lyžice.po prvý krát som robila marcipan ako taký a dá sa to rozoznať podla lepivosti a hustoty,takže som pridávala ako som potrebovala..Sušené mlieko nie do kávy ale klasické,je ho bežne dostať.

  • Anonym | 6. 7. 2006 19:37

    Paní Ivo-to se použít nedá,nedržel by pohromadě.

  • Anonym | 5. 7. 2006 08:08

    Jsem jen zvědavá,paní Danko.Já už sice receptík na super marcipán mám,ale chtěla bych aby jste mi přiblížila co znamená to" trochu"medu,oleje a maizeny?Je to lžička,nebo se to pozná podle lepivosti nebo drolivosti těsta?Děkuji.:o)

  • Ivana Přikrylová | 5. 7. 2006 00:31

    Paní Danko, dá se použít sušené mléko které se dává do kávy?

  • Mila Veselá | 4. 7. 2006 17:07

    Také používám tento "marcipán",ale přidávám do toho trochu Amaretta (uberu medu, aby nebyl řídký). Iluze je dokonalá. Lze požít také mandlovou tresť, ale Amaretto vítězí.

  • danka lehocka | 4. 7. 2006 15:51

    Dakujem,z marcipánu sa dajú robiť divy a hlavne z tohoto pretože nepúšta cukrový sirup ked je v chladničke ako z iných.

  • Zdeňka | 4. 7. 2006 13:57

    Tak to je opravdu nádhera,paní Danko,klobouk dolů.

  • danka lehocka | 4. 7. 2006 13:49

    Ešte som zabudla dodať že celú tortu po bokoch a z vrchu potrieme džemom aby sa nám lepšie marcipán prilepil k torte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Maizena Med Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Šlehačka Sušené mléko Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

161
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
38
Plněný bramborák
Plněný bramborák
31
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
23
Luxusní špenát
Luxusní špenát

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz  Výstava filmových pokladů Jiřího Menzela (†82): Bolestná vzpomínka Neckáře na manželku!

Výstava filmových pokladů Jiřího Menzela (†82): Bolestná vzpomínka Neckáře na manželku!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Mořská štika v alobalu
Mořská štika v alobalu
Mořské rizoto
Mořské rizoto
Mořský okoun podle tchýně
Mořský okoun podle tchýně
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový závin
  • Recepty.cz
  • Mořský dort z marcipánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact