• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Mořský dort z marcipánu
Napište svůj komentář k receptu

Mořský dort z marcipánu

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořský dort z marcipánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotové těsto
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g moučkový cukr Podle chuti přidáme víc
  • Falešný marcipán
    • 100
      g sušené mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • med
    • rostlinný olej
    • maizena

Postup přípravy receptu

1
Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme.
2
Mezitím připravíme náplň: tvaroh vymícháme s vanilkovým cukrem a práškovým cukrem podle sladkosti náplně přidáme dodatečně ještě cukr. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k tvarohu. Těsto necháme vychladnout a naplníme tvarohovou náplní, přidáme navrch nakrájené zavařené broskve nebo jiné vhodné ovoce.
3
Marcipán: sušené mléko a práškový cukr přesijeme přes síto a přidáme med. Podle požadované hustoty jsem přidávala: když jsem potahovala dort - olej, když jsem tvarovala - maizenu (tak od oka). Na barvení mořských plodů jsem použila štětec namáčený do potravinářských barev.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Okouník mořský s hermelínem

Okouník mořský s hermelínem

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondrasek | 10. 8. 2012 09:27

    při pohledu na tu odpornou hromadu marcipánu se mi zvedá žaludek. Tchýně kdysi něco podobného donesla a potom se cítila uraženě že ho nikdo nechce jíst

  • marek20011999 | 4. 8. 2011 14:48

    ;-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:35

    :-P nic moc

  • danka Lehocká | 26. 1. 2007 14:17

    Dakujem.Formu som zohnala v Da Vinci alebo skús v inom modelárskom obchode.Daju sa používať aj na marcipán či na výrobu mydla alebo odliatok sádry ma mnoho využiti.Farbu som zohnala normalne v obchode a v drogerii.čiernu farbu som ešte neskúšala takže to ozaj neviem ale ked to zistíš tak napíš.

  • martina | 5. 1. 2007 14:24

    Viděla jsem už hodně dortů, ale ta je opravdu super. Prosím o radu jak skombinovat bavy na marcipán aby vznikla černá barva.

  • Barbora Polakova | 4. 1. 2007 23:54

    Tak to je krasna torta, dani a kde si zohnala tie formicky na ten marcipan? A ze su take krasne farebne tak si tam dala farbivo?, ja som videla farbiva iba zakladne farby

  • danka lehocka | 11. 7. 2006 20:18

    Maizena je GUSTIN od Dr.Oetkera,je ho bežne zohnať v obchode.

  • Radka | 11. 7. 2006 19:46

    Co je to maizena, prosím?

  • Romana | 10. 7. 2006 21:40

    Airan, děkuji za dobré nápady.

  • Airan | 10. 7. 2006 16:47

    Romana, nikdy jsem marcipan nemrazila, ale kdyby od ostatnich prisla odpoved ze ne, tak mam pro vas par napadu jak rychle to susene mleko spotrebovat: ja davam susene mleko do testa perniku, rezu a babovek (2 lzice sus.mleka misto 1 lzice mouky) a chut je o mnohem lepsi. Nebo muzete udelat kulicky Raffaelo, ty se zarucene sni hned:-)))

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 16:46

    Tiež som sa pítala na menšie balenie ,teraz sa mi hodilo večšie lebo táto torta bola pôvodne trojposchodová a tam som v pohode minula celé balenie.Poobzerám sa po menšom a dám vedieť.čo sa tíka otvorenia mlieka asi to treba spotrebovať do dvoch týždnov ako píšu.Zamraziť by sa asi dali skôr hotové ozdoby z marcipánu ako samotný,skúste ho dať zamraziť na par dní a potom vybrať.Ale určite dajte vedieť ako to dopadlo,pre budúcnosť sa to zíde.

  • Romana | 10. 7. 2006 15:44

    Koupila jsem sušené mléko 400g, menší balení jsem nikde neviděla a píše se tam, že se po otevření má do dvou týdnů spotřebovat, tak jsem si myslela, že bych si marcipán udělala do zásoby, nechce se mi zbytek vyhazovat. Nebo vydrží i déle?

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 13:26

    Ešte som do mrazáku neskúšala,ale dá sa urobiť aj marcipán z menšej dávky a potom nič neostane.V chladničke vydrží dlhšie ked tam nie je bielko a je dobre zabalený do potravinárskej folie ale potom ho treba dobre prehnietiť lebo ked je dlhšie v chlade tak ztvrdne.

  • Romana | 10. 7. 2006 12:10

    Nevíte někdo, jestli se marcipán může dát do mrazáku? Děkuji

  • Marsí | 10. 7. 2006 11:33

    Teda pěkná piplačka..ale paní Danko povedlo se Vám to..moc hezké...marcipánovou hmotu dělám podobně akorát cukru dávám jen 10 dkg a toho medu a oleje po 1 polévkové lžíci a místo mazeiny přidávám jeden syrový bílek...

  • danka lehocka | 10. 7. 2006 08:12

    pracný bol ale stál za to,sladký ani velmi nebol pretože plnka bola tvarohová a akurát ten marcipán bol sladký ale spolu to bolo primerane.Na morské ozdoby som použila formy,ale tie sa dajú urobiť vopred kedže v marcipáne neni bielko.

  • Aninka | 8. 7. 2006 13:22

    Vypadá krásně, musí být hodně pracný, ale věřím,že dětem chutná a líbí se , bude i hodně sladký.

  • danka lehocka | 7. 7. 2006 15:01

    Ide to len zo sušeného mlieka polotučného nie čo je do kávy ani zo sojoveho...čo sa tíka medu som tam dala asi 1 1/2 lyžice ale je to hlavne od lepivosti a formovania ,maizeny a oleja tak po lyžici.

  • danka lehocka | 7. 7. 2006 07:23

    Pani Mila toho Amaretta kolko dávate?Ja som dala mandlovu aromu tak po kvapkách ,tak toho Amaretta tiež tak?

  • danka lehocka | 6. 7. 2006 20:57

    Na túto dávku marcipánu som použila asi 1 1/2 lyžice medu a olej a maizenu podla toho na čo som to potrebovala ale tiež tak po lyžice.po prvý krát som robila marcipan ako taký a dá sa to rozoznať podla lepivosti a hustoty,takže som pridávala ako som potrebovala..Sušené mlieko nie do kávy ale klasické,je ho bežne dostať.

  • Anonym | 6. 7. 2006 19:37

    Paní Ivo-to se použít nedá,nedržel by pohromadě.

  • Anonym | 5. 7. 2006 08:08

    Jsem jen zvědavá,paní Danko.Já už sice receptík na super marcipán mám,ale chtěla bych aby jste mi přiblížila co znamená to" trochu"medu,oleje a maizeny?Je to lžička,nebo se to pozná podle lepivosti nebo drolivosti těsta?Děkuji.:o)

  • Ivana Přikrylová | 5. 7. 2006 00:31

    Paní Danko, dá se použít sušené mléko které se dává do kávy?

  • Mila Veselá | 4. 7. 2006 17:07

    Také používám tento "marcipán",ale přidávám do toho trochu Amaretta (uberu medu, aby nebyl řídký). Iluze je dokonalá. Lze požít také mandlovou tresť, ale Amaretto vítězí.

  • danka lehocka | 4. 7. 2006 15:51

    Dakujem,z marcipánu sa dajú robiť divy a hlavne z tohoto pretože nepúšta cukrový sirup ked je v chladničke ako z iných.

  • Zdeňka | 4. 7. 2006 13:57

    Tak to je opravdu nádhera,paní Danko,klobouk dolů.

  • danka lehocka | 4. 7. 2006 13:49

    Ešte som zabudla dodať že celú tortu po bokoch a z vrchu potrieme džemom aby sa nám lepšie marcipán prilepil k torte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Maizena Med Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Šlehačka Sušené mléko Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Pečený kapr

Pečený kapr

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Papriková pasta

Papriková pasta

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Rybízový koláč
Rybízový koláč
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Mořská štika v alobalu
Mořská štika v alobalu
Mořské rizoto
Mořské rizoto
Mořský okoun podle tchýně
Mořský okoun podle tchýně
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový závin
  • Recepty.cz
  • Mořský dort z marcipánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact