• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
Napište svůj komentář k receptu

Mořské vlnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořské vlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Odpalované těsto
    • 2
      dl voda
    • 150
      g sádlo
    • sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • Krém
    • 250
      g máslo Cca 1/4 másla nahrazuji Herou
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      lžíce polohrubá mouka Zarovnaná lžíce
    • vanilkový pudink (uvařený, 1/2 l mléka na 1.5 - 2 balení pudinkového prášku)
  • Šlehačková náplň
    • 2
      šlehačka
    • vanilkový cukr Necelý
  • Na ozdobu
    • moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Nechce se vám dělat s věnečky nebo větrníčky? Vzkoušejte mořské vlnky - méně pracné řezy obdobné chuti.
2
Zpracujeme těsto (dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se voda trochu vypaří a nelepí se - do ještě vlažného vmícháme postupně vejce). Těsto rozdělíme na 3 díly (nelekejte se, je ho opravdu velmi málo!) a upečeme 3 placky velikosti plechu (pozor zkroutí se!)
3
Plech musíme dost vymastit, ale lepší je péci na nepomaštěném pečícím papíře, na který lze těsto tenounce natřít na válu a poté položit na plech. Pečeme 10 minut prudčeji, pak teplotu hodně snížíme a jen dosoušíme (třeba i při pootevřených dvířkách trouby).
4
Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky.
5
1. a 2. placku spojíme krémem, lehounce zatížíme, aby placky trochu provlhly a srovnaly se (například lehkým prkénkem). Poté dáme na 2. placku 2 šlehačky, které ušleháme s vanilkovým cukrem (šlehačku lze předem svařit s cukrem a vychladit v lednici). Přikryjeme 3. plackou a opět malinko zatížíme. Vrch pocukrujeme a pokapeme rozehřátou čokoládou (polevou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořské rizoto

Mořské rizoto

Karbanátky z mořské štiky

Karbanátky z mořské štiky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:13

    Napište mi na novakv(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:12

    Napište mi na novak(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Di | 9. 3. 2012 06:33

    Možná ještě maličkost. Asi by bylo dobré naznačit, že lžíce mouky nepřijde do krému syrová, ale je součástí vařeného pudinku. Takže bych do textu vložila pasáž, pokud to jde: Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky. Ochutíme rumem. Děkuji.

  • Di | 9. 3. 2012 06:29

    Díky za opravu. Recept jsem vkládala už někdy ve středověku..... Registrovaná jsem tehdy byla, mám tu spoustu recpetů jako Di. Teď mi ovšem již dlouho nejde se přihlásit.

  • Vlasta Novák | 8. 3. 2012 17:11

    Opraveno, díky za info. Zřejmě jste ho vkládala ještě na staré verzi receptů. Pokud jste registrována můžu recept přeřadit pod Vás...

  • Di | 8. 3. 2012 16:21

    Tenhle recep sem nevložily Recepty, ale já osobně. Kromě toho byl nepatříčně upraven. Předpokládám, že Ludmila ho dělala podle původní správné receptury, takhle by vyrobila tak akorát tekoucí kaši, nikoliv krém. Kaši uvaříme z 1/2 l mléka a 1,5 sáčku pudinkového prášku, v dané podobě je to úplně nesrozumitelné! :-\

  • Ludmila Konvalinková | 23. 3. 2007 20:50

    Dělala jsem ten moučník přesně podle receptu. Povedl se a byl vynikající. Příště zkusím také s tím ovocem a nebo z tvarohem

  • Di | 15. 6. 2006 10:49

    Právě jste mě nalákala, někdy určitě zkusím obměnu této dobroty.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2006 16:59

    Dělám něco podobného, ale s ovocem. Recept na odpalované těsto je stejný. Náplň připravuji tak, že z 1/2 l mléka a 2 vanilkových pudinků uvařím hustý pudink. Vyšlehám 1 máslo se 200g moučkového cukru a 1 tvarohem. Přidám vychladlý pudink a nakonec ovoce /výborné je to i s kompotovaným, např. meruňky, broskve/. Opatrně natřu na první placku, abych si nepoškodila vlnky a přiklopím druhou plackou. Je to opravdu vynikající a hodně jedlé.

  • Evča | 17. 5. 2005 13:58

    Toto znám pod jménem Mraky. Dělám jen dvě placky, které spojím jakýmkoliv krémem - nejlépe našlehám 2 tvarohy, 1 vanilkový cukr, naliju 1 šlehačku a vše rozšlehám (žádné vejce, mléko, další cukr). Peči na vymazaném plechu. Troubu alespoň 10 minut neotevírat - těsto se vyfukuje a dělají se vlnky, jinak by spadlo.Je to vynikající a velice rychlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
25
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact