• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
Napište svůj komentář k receptu

Mořské vlnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mořské vlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Odpalované těsto
    • 2
      dl voda
    • 150
      g sádlo
    • sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • Krém
    • 250
      g máslo Cca 1/4 másla nahrazuji Herou
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      lžíce polohrubá mouka Zarovnaná lžíce
    • vanilkový pudink (uvařený, 1/2 l mléka na 1.5 - 2 balení pudinkového prášku)
  • Šlehačková náplň
    • 2
      šlehačka
    • vanilkový cukr Necelý
  • Na ozdobu
    • moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Nechce se vám dělat s věnečky nebo větrníčky? Vzkoušejte mořské vlnky - méně pracné řezy obdobné chuti.
2
Zpracujeme těsto (dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se voda trochu vypaří a nelepí se - do ještě vlažného vmícháme postupně vejce). Těsto rozdělíme na 3 díly (nelekejte se, je ho opravdu velmi málo!) a upečeme 3 placky velikosti plechu (pozor zkroutí se!)
3
Plech musíme dost vymastit, ale lepší je péci na nepomaštěném pečícím papíře, na který lze těsto tenounce natřít na válu a poté položit na plech. Pečeme 10 minut prudčeji, pak teplotu hodně snížíme a jen dosoušíme (třeba i při pootevřených dvířkách trouby).
4
Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky.
5
1. a 2. placku spojíme krémem, lehounce zatížíme, aby placky trochu provlhly a srovnaly se (například lehkým prkénkem). Poté dáme na 2. placku 2 šlehačky, které ušleháme s vanilkovým cukrem (šlehačku lze předem svařit s cukrem a vychladit v lednici). Přikryjeme 3. plackou a opět malinko zatížíme. Vrch pocukrujeme a pokapeme rozehřátou čokoládou (polevou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mořské rizoto

Mořské rizoto

Karbanátky z mořské štiky

Karbanátky z mořské štiky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

Raffaelo ze sušenek Vlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:13

    Napište mi na novakv(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Vlasta Novák | 9. 3. 2012 10:12

    Napište mi na novak(zavinac)mf.cz pod jakým emailem jste byla registrována, zkusím s registrací něco provést, aby jste se mohla normálně přihlašovat. Text ohledně krému jsem upravil.

  • Di | 9. 3. 2012 06:33

    Možná ještě maličkost. Asi by bylo dobré naznačit, že lžíce mouky nepřijde do krému syrová, ale je součástí vařeného pudinku. Takže bych do textu vložila pasáž, pokud to jde: Krém našleháme z tuku, cukru a pudinkové kaše, kterou uvaříme z mléka, pudinkového prášku a 1 lžíce mouky. Ochutíme rumem. Děkuji.

  • Di | 9. 3. 2012 06:29

    Díky za opravu. Recept jsem vkládala už někdy ve středověku..... Registrovaná jsem tehdy byla, mám tu spoustu recpetů jako Di. Teď mi ovšem již dlouho nejde se přihlásit.

  • Vlasta Novák | 8. 3. 2012 17:11

    Opraveno, díky za info. Zřejmě jste ho vkládala ještě na staré verzi receptů. Pokud jste registrována můžu recept přeřadit pod Vás...

  • Di | 8. 3. 2012 16:21

    Tenhle recep sem nevložily Recepty, ale já osobně. Kromě toho byl nepatříčně upraven. Předpokládám, že Ludmila ho dělala podle původní správné receptury, takhle by vyrobila tak akorát tekoucí kaši, nikoliv krém. Kaši uvaříme z 1/2 l mléka a 1,5 sáčku pudinkového prášku, v dané podobě je to úplně nesrozumitelné! :-\

  • Ludmila Konvalinková | 23. 3. 2007 20:50

    Dělala jsem ten moučník přesně podle receptu. Povedl se a byl vynikající. Příště zkusím také s tím ovocem a nebo z tvarohem

  • Di | 15. 6. 2006 10:49

    Právě jste mě nalákala, někdy určitě zkusím obměnu této dobroty.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2006 16:59

    Dělám něco podobného, ale s ovocem. Recept na odpalované těsto je stejný. Náplň připravuji tak, že z 1/2 l mléka a 2 vanilkových pudinků uvařím hustý pudink. Vyšlehám 1 máslo se 200g moučkového cukru a 1 tvarohem. Přidám vychladlý pudink a nakonec ovoce /výborné je to i s kompotovaným, např. meruňky, broskve/. Opatrně natřu na první placku, abych si nepoškodila vlnky a přiklopím druhou plackou. Je to opravdu vynikající a hodně jedlé.

  • Evča | 17. 5. 2005 13:58

    Toto znám pod jménem Mraky. Dělám jen dvě placky, které spojím jakýmkoliv krémem - nejlépe našlehám 2 tvarohy, 1 vanilkový cukr, naliju 1 šlehačku a vše rozšlehám (žádné vejce, mléko, další cukr). Peči na vymazaném plechu. Troubu alespoň 10 minut neotevírat - těsto se vyfukuje a dělají se vlnky, jinak by spadlo.Je to vynikající a velice rychlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

135
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
107
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
42
Čertovský mls
Čertovský mls
38
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Mořské vlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact