Brambory (nejlépe rohlíčky) pořádně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Poskládáme do pekáče a zasypeme mořskou solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C zhruba 40-50 minut, podle velikosti brambor. Brambory vytáhneme, rozřízneme na půl (nedokrájíme úplně) a doprostřed položíme plátek másla. Jsou ovšem jedlé i bez toho tuku. Zapíjíme podmáslím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kajka
|27. 3. 2007 20:06
Přidávám se s prosíkem k otatním. Paní Airan, napište nám ty recepty. Moc děkuji
Irena Klasová
|27. 3. 2007 14:38
Paní Airan, taky by mě zajímalo, co jste měli na té úžasné svatbě za receptíky.
Marcela Horáková
|27. 3. 2007 13:31
Arian také bych měla zájem o recepty ze svatby... :-)
Simča Sládková
|27. 3. 2007 13:09
Airan ahoj, ráda tě "vidím". Prosím, já bych taky chtěla ty svatební recepty... Díky a ahojky. Simča
Marie Horáková
|27. 3. 2007 13:00
Airan, prosím, napište, co dobrého jste tam měli.Mě to moc zajímá a myslím, že nás je hodně.
Irena Klasová
|27. 3. 2007 12:40
A není to moc slané? Já totiž moc nesolím.
Airan
|27. 3. 2007 12:11
Gabi dekuji, byla jsem na uzasne svatbe - pojali to jako stredovekou svatebni oslavu a i recepty byli z te doby. Jestli budete mit zajem, klidne napisu co tam podavali.
Gábina Houšková
|27. 3. 2007 10:44
Zdravím Airan, jsem ráda, že zase přispíváte svými recepty
Věra z DC
|27. 3. 2007 10:41
To je asi jako kuře na soli tak v tomto případě brambory ? Pak bych souhlasila s 1,5 kg
Marie Horáková
|27. 3. 2007 10:32
Tento recept znám a jedná se určitě o 1,5 kg soli.