ks
paprika
(1 zelená, 1 červená, žlutá nebo oranžová)
300
g
mražený hrášek
citronová šťáva
petrželka
Postup přípravy receptu
1
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a necháme je krátce osmahnout. Osolíme, posypeme kořením a otočíme je. Přidáme papriky a hrášek, opatrně promícháme, přiklopíme a necháme dusit do měkka. Občas šetrně promícháme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
2
Jako příloha se nejlépe hodí brambory nebo bramborová kaše.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marta
|28. 12. 2015 17:48
je zvlastni jak si lide privlastni recept a ruzne jej upravuji podle sebe,tento recept totiz vznikl v Rybene jeste v byvalem Gotwaldove a s tim co se zde uvadi ma pramalo spolecneho ;)
original jsou nalozene kosticky rubiho file v oleji,sul, curi. na dalsi den nebo za hodinku nejdriv si osmahneme cibuli,kolik masa tolik cibule,pridame nalozene file a dochutime peprem curi soli ,dle potreby, jidlo ma byt pikantni. na zaver vmichame par strouzku prolisovaneho cesneku a lzici kecupu,podavame s hranolkami,brambory nebo ryzi ;)