Z kostí vytlačíme morek, nakrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme kovovým sítkem na hluboký talíř (aby se nevloudil úlomek kosti) a necháme mírně vychladnout. Pak přidáme lžíci másla, nastrouhanou cibuli, utřený česnek, lžíci majoránky a hladké mouky, vejce, sůl a pepř, zpracujeme vidličkou a zahustíme strouhankou. Hotovou směs ochutnáme, jestli je dost kořeněná, ale bacha, aby něco zbylo na knedlíčky! Vytvoříme si "zkušební" knedlíček a vhodíme ho buď do polévky nebo do trochy vařící vody, aby byl potopený. Asi za minutu vyplave. Pokud se bude rozvářet, přidáme trochu mouky.
2
Škvarečky z vyškvařeného morku můžeme vhodit vyvařit spolu s kostmi do polévky. Knedlíčky se dají výborně na tácku zmrazit a jsou pořád při ruce. Zavařuji je do polévky společně s nudlemi (i mražené). Naše rodina si bez těchto knedlíčků hovězí polévku ani nedovede představit!