• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Moravský vrabec
Napište svůj komentář k receptu

Moravský vrabec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 102
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka kmín
    • 600
      g vepřové maso (Vykoštěný bůček nebo plecko)

Postup přípravy receptu - Moravský vrabec

1
Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moravský flamendr

Moravský flamendr

Bramborový vrabec

Bramborový vrabec

Nadívaný vrabec

Nadívaný vrabec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 5. 10. 2019 14:34

    Podle tohoto receptu dělám již řadu let a vždy jsem spokojen. Děkuji.

  • Jájina | 4. 3. 2017 09:28

    Pane Milane, díky za za info, ohledně poměru a druhů mas k tomuto receptu. Jistě to vyzkouším. Ale jinak jste hloupý a zakomplexovaný človíček pravděpodobně z Moravy.

  • Jájina | 4. 3. 2017 09:19

    Vážený pane Milane, děkuji za vysvětlení poměrů mas v tomto jídle. Jistě vyzkouším. Co nechápu je Vaše vyjádřeni k autorovi receptu - pravděpodobně jste zakomplexovaný člověk od někud z Moravy co nesnese jiný názor na věc a uráží. Nikde v žádném zdejším receptu jsem se s tímto nesetkala. Nechápu tu Vaši zlobu.

  • Milan | 13. 1. 2017 19:54

    Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

  • Milan Wenzeů | 13. 1. 2017 19:53

    Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

  • Petr | 6. 8. 2016 05:01

    To se mi zdá dlouho dvě hodiny péct, při 200°C.

  • Sandra | 9. 4. 2016 13:17

    Já peču na 200° dvě hodiny přikryté... Poslední půl hodiny odkryju a necham dozlatova zapect :) šťávu rozhodně nezahušťuju, ani necedím.. 8-)

  • Jana | 10. 1. 2016 19:03

    Recept se zda velmi zajimavy. Zajima me na kolik stupnu se pece maso a jestli je pekac prikryty nebo ne. Jak se pece dlouho? Dik

  • Paja | 4. 2. 2015 17:11

    Dobrý den, podle mého názoru cedime kdyby se nám udělali cucky..po přidání mouky..každopádně kdo nemá cucky proc by cedil. . Ale je to jen muj názor. . vaření zdar :-)

  • Miki | 27. 9. 2014 19:44

    Co to je za nesmysl (už jsem to porůznu četl několikrát) s tím cezením šťávy přes cedník??? Co je v ní tak špatného, že se to musí odstranit??? Fakt nechápu!

  • kikina | 12. 7. 2014 09:42

    Výborné,doporučuji všem.Já maso nepotírám česnekem,ale krájím ho na malé kousky a větší množství.

  • Jiřina | 21. 2. 2014 13:11

    mňamózní ;-) a necedila jsem :-) fakt výborný

  • pinkypink92
    pinkypink92 | 7. 10. 2013 19:20

    výborný recept!!!děkujeme..právě jsem dovařila,necedila jsem a opravdu výtečný!!!mňamka :)

  • Moravsky vrabec | 10. 7. 2013 12:24

    Alespon orientacni doba peceni by tam byt mohla. Samozrejme ze kazde maso je jine.... Dnesni clovek uz ma na praci vice veci ktere musi planovat dopredu, doba sezeni u plotny skoncila uz davno.

  • Honza | 16. 2. 2012 18:56

    Draha Lenko, tvrde by to asi nikdo nezral, kazde maso je jine a kazdy clovek ho krají na různe velké kousky. Jedina rada je: OCHUTNAT

  • Lenka | 6. 2. 2012 14:33

    Jen se chci zeptat, jak dlouho se to peče? Až je to měkké mi moc neřeklo :-\ Děkuji Lenka :-)

  • Ladia
    Ladia | 10. 5. 2011 09:31

    Podlévám pivem, šťávu nezahušťuji. :-)

  • ,,, | 29. 4. 2011 22:06

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • mysalin | 29. 4. 2011 17:57

    Bylo to výborné, akorát jsem to zahustila hotovou jíškou. A příště zkusim Štávu k pečeni od Knorra.

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:19

    Mám moc rád nemá to chybu. Honza

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 07:22

    To byla dobrota!!! :-P :-D

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:35

    Výborný recept. Cibuli jsem sice dělala na proužky a česnek stejně tak, ale nakonec jsem ani jedno nenašla - obojí se mi krásně rozpustilo do šťávičky k masíčku, kterou jsem ani nezahušťovala. Jednoduché a výtečné. Děkuji za recept!

  • Ladia
    Ladia | 27. 10. 2010 08:24

    3 stroužky česneku, opět špetka soli na osolení 600 g masa

  • Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:19

    Pod maso jsem ještě přidala hříbky(z mrazáku) a s bosákama to nemělo chybu.

  • Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:00

    Pod maso jsem přidala ještě hříbky(z mrazáku) a s bosákama to byla jedna báseň.

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:53

    P.S. U mě je to málo pracné, protože to jenom upeču a už nezaprašuji moukou a nepodlévám vodou... Nám to chutí i bez toho. Jenom jednoduše upečené, se zelím a bramborem. :)

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:49

    Už jsem se jednou inspirovala a bylo to výborné. Zapoměla jsem napsat komentář. Takže teď udělám opět. Už se moc těším. Výborné a málo pracné. SUPER!! Mám v oblíbených receptech.

  • Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:35

    Dělala jsem ho z bůčku a krkovice,přidala jsem 3 cibule na plátky a 5 stroužků česneku,zalila vodou,dochutila jak je psáno a dala péct,půl hodinky před dopečením jsem ho zalila ještě půlkou světlého piva,pak lehce zahustit moukou.K tomu červené zelí...opravdu výborné,děkujeme za inspiraci

  • Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:24

    Udělala jsem ho z bucku a krkovice,dala jsem do pekačku 3 cibule na platky a 5 stroužku česneku.Zalila to vodou a nechala pect,před dopečením jsem to podlila půlkou světlého piva.Zahustila lehce moukou.K tomu červené zelí...Jinak děkuji za inspiraci,moc nám chutnalo

  • Jana Remková | 26. 6. 2008 21:43

    Tak zítra bych udělala to kedlubnové zelí,tak jsem ještě mrkla orientačně na toho vrabce a docela mne zaujal ten kečup,to jsem ještě nedělala a protože ráda zkouším nové nápady,tak vyzkouším.Děkuji za jediného vrabce,co je tady.

  • Lá | 10. 3. 2007 21:18

    Já nedávám česnek ale přidávám zelí sterilizované, většinou červené a také nezahušťuji a přidávám trochu polévkového koření, ale vyzkoušel jsem Váš recept a byť mi česnek nedělá většinou moc dobře na žaludek, bylo to dobré. Děkuji.

  • petra | 27. 4. 2006 18:25

    Dělala jsem to podel vašeho receptu a bylo to opravdu dobré, pro začátečnice jako jsem já.o) pekla jsem to bez přklopení

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:38

    Já dělám z plecka a minimum bůčku-nemáme rádi moc tučná masa,česnek nakrájím na plátečky,hodně cibule,kmín ,sůla ještě syrové na pekáčku,postříkám kečupem (cca 3 lžíce-podle chuti)-promíchám,podleju vodou a peču.Hlídám,obracím a podlívám.Nezahušťuju-když dáte dostatek cibule,postará se o tu správnou hustotu.Také necedím.Totiž ty kousíčky cibule a česneku jsou s masem nejlepší.A šťávička je nejlepší bez mouky...Ale záleží na zvyku.

  • Vláda Radová | 9. 2. 2006 10:47

    Kamarádka dělá vrabce podle nálady - někdy jen z bůčku někdy jen z plece a někdy třeba i z krkovice, to snad záleží na vkusu. Také šťávu jen zahustí a povaří,ale necedí.

  • otakar | 8. 8. 2005 11:59

    moravský vrabec je půl bůčku a půl plece,nikoliv bůček nebo plec

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

65
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
38
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Moravské kuře
Moravské kuře
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Mořská štika v alobalu
Mořská štika v alobalu
Mořské rizoto
Mořské rizoto
  • Recepty.cz
  • Moravský vrabec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact