• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moravský vrabec
Napište svůj komentář k receptu

Moravský vrabec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 102
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Moravský vrabec
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka kmín
    • 600
      g vepřové maso (Vykoštěný bůček nebo plecko)

Postup přípravy receptu - Moravský vrabec

1
Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moravský flamendr

Moravský flamendr

Bramborový vrabec

Bramborový vrabec

Nadívaný vrabec

Nadívaný vrabec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 5. 10. 2019 14:34

    Podle tohoto receptu dělám již řadu let a vždy jsem spokojen. Děkuji.

  • Jájina | 4. 3. 2017 09:28

    Pane Milane, díky za za info, ohledně poměru a druhů mas k tomuto receptu. Jistě to vyzkouším. Ale jinak jste hloupý a zakomplexovaný človíček pravděpodobně z Moravy.

  • Jájina | 4. 3. 2017 09:19

    Vážený pane Milane, děkuji za vysvětlení poměrů mas v tomto jídle. Jistě vyzkouším. Co nechápu je Vaše vyjádřeni k autorovi receptu - pravděpodobně jste zakomplexovaný člověk od někud z Moravy co nesnese jiný názor na věc a uráží. Nikde v žádném zdejším receptu jsem se s tímto nesetkala. Nechápu tu Vaši zlobu.

  • Milan | 13. 1. 2017 19:54

    Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

  • Milan Wenzeů | 13. 1. 2017 19:53

    Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

  • Petr | 6. 8. 2016 05:01

    To se mi zdá dlouho dvě hodiny péct, při 200°C.

  • Sandra | 9. 4. 2016 13:17

    Já peču na 200° dvě hodiny přikryté... Poslední půl hodiny odkryju a necham dozlatova zapect :) šťávu rozhodně nezahušťuju, ani necedím.. 8-)

  • Jana | 10. 1. 2016 19:03

    Recept se zda velmi zajimavy. Zajima me na kolik stupnu se pece maso a jestli je pekac prikryty nebo ne. Jak se pece dlouho? Dik

  • Paja | 4. 2. 2015 17:11

    Dobrý den, podle mého názoru cedime kdyby se nám udělali cucky..po přidání mouky..každopádně kdo nemá cucky proc by cedil. . Ale je to jen muj názor. . vaření zdar :-)

  • Miki | 27. 9. 2014 19:44

    Co to je za nesmysl (už jsem to porůznu četl několikrát) s tím cezením šťávy přes cedník??? Co je v ní tak špatného, že se to musí odstranit??? Fakt nechápu!

  • kikina | 12. 7. 2014 09:42

    Výborné,doporučuji všem.Já maso nepotírám česnekem,ale krájím ho na malé kousky a větší množství.

  • Jiřina | 21. 2. 2014 13:11

    mňamózní ;-) a necedila jsem :-) fakt výborný

  • pinkypink92
    pinkypink92 | 7. 10. 2013 19:20

    výborný recept!!!děkujeme..právě jsem dovařila,necedila jsem a opravdu výtečný!!!mňamka :)

  • Moravsky vrabec | 10. 7. 2013 12:24

    Alespon orientacni doba peceni by tam byt mohla. Samozrejme ze kazde maso je jine.... Dnesni clovek uz ma na praci vice veci ktere musi planovat dopredu, doba sezeni u plotny skoncila uz davno.

  • Honza | 16. 2. 2012 18:56

    Draha Lenko, tvrde by to asi nikdo nezral, kazde maso je jine a kazdy clovek ho krají na různe velké kousky. Jedina rada je: OCHUTNAT

  • Lenka | 6. 2. 2012 14:33

    Jen se chci zeptat, jak dlouho se to peče? Až je to měkké mi moc neřeklo :-\ Děkuji Lenka :-)

  • Ladia
    Ladia | 10. 5. 2011 09:31

    Podlévám pivem, šťávu nezahušťuji. :-)

  • ,,, | 29. 4. 2011 22:06

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • mysalin | 29. 4. 2011 17:57

    Bylo to výborné, akorát jsem to zahustila hotovou jíškou. A příště zkusim Štávu k pečeni od Knorra.

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:19

    Mám moc rád nemá to chybu. Honza

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 07:22

    To byla dobrota!!! :-P :-D

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:35

    Výborný recept. Cibuli jsem sice dělala na proužky a česnek stejně tak, ale nakonec jsem ani jedno nenašla - obojí se mi krásně rozpustilo do šťávičky k masíčku, kterou jsem ani nezahušťovala. Jednoduché a výtečné. Děkuji za recept!

  • Ladia
    Ladia | 27. 10. 2010 08:24

    3 stroužky česneku, opět špetka soli na osolení 600 g masa

  • Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:19

    Pod maso jsem ještě přidala hříbky(z mrazáku) a s bosákama to nemělo chybu.

  • Marie Šindelová | 25. 3. 2009 14:00

    Pod maso jsem přidala ještě hříbky(z mrazáku) a s bosákama to byla jedna báseň.

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:53

    P.S. U mě je to málo pracné, protože to jenom upeču a už nezaprašuji moukou a nepodlévám vodou... Nám to chutí i bez toho. Jenom jednoduše upečené, se zelím a bramborem. :)

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:49

    Už jsem se jednou inspirovala a bylo to výborné. Zapoměla jsem napsat komentář. Takže teď udělám opět. Už se moc těším. Výborné a málo pracné. SUPER!! Mám v oblíbených receptech.

  • Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:35

    Dělala jsem ho z bůčku a krkovice,přidala jsem 3 cibule na plátky a 5 stroužků česneku,zalila vodou,dochutila jak je psáno a dala péct,půl hodinky před dopečením jsem ho zalila ještě půlkou světlého piva,pak lehce zahustit moukou.K tomu červené zelí...opravdu výborné,děkujeme za inspiraci

  • Lucie Kysilková | 13. 7. 2008 15:24

    Udělala jsem ho z bucku a krkovice,dala jsem do pekačku 3 cibule na platky a 5 stroužku česneku.Zalila to vodou a nechala pect,před dopečením jsem to podlila půlkou světlého piva.Zahustila lehce moukou.K tomu červené zelí...Jinak děkuji za inspiraci,moc nám chutnalo

  • Jana Remková | 26. 6. 2008 21:43

    Tak zítra bych udělala to kedlubnové zelí,tak jsem ještě mrkla orientačně na toho vrabce a docela mne zaujal ten kečup,to jsem ještě nedělala a protože ráda zkouším nové nápady,tak vyzkouším.Děkuji za jediného vrabce,co je tady.

  • Lá | 10. 3. 2007 21:18

    Já nedávám česnek ale přidávám zelí sterilizované, většinou červené a také nezahušťuji a přidávám trochu polévkového koření, ale vyzkoušel jsem Váš recept a byť mi česnek nedělá většinou moc dobře na žaludek, bylo to dobré. Děkuji.

  • petra | 27. 4. 2006 18:25

    Dělala jsem to podel vašeho receptu a bylo to opravdu dobré, pro začátečnice jako jsem já.o) pekla jsem to bez přklopení

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:38

    Já dělám z plecka a minimum bůčku-nemáme rádi moc tučná masa,česnek nakrájím na plátečky,hodně cibule,kmín ,sůla ještě syrové na pekáčku,postříkám kečupem (cca 3 lžíce-podle chuti)-promíchám,podleju vodou a peču.Hlídám,obracím a podlívám.Nezahušťuju-když dáte dostatek cibule,postará se o tu správnou hustotu.Také necedím.Totiž ty kousíčky cibule a česneku jsou s masem nejlepší.A šťávička je nejlepší bez mouky...Ale záleží na zvyku.

  • Vláda Radová | 9. 2. 2006 10:47

    Kamarádka dělá vrabce podle nálady - někdy jen z bůčku někdy jen z plece a někdy třeba i z krkovice, to snad záleží na vkusu. Také šťávu jen zahustí a povaří,ale necedí.

  • otakar | 8. 8. 2005 11:59

    moravský vrabec je půl bůčku a půl plece,nikoliv bůček nebo plec

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

268
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
65
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bloom sám na svatbě Bezose: Rozchod s Katy potvrzen?!

Bloom sám na svatbě Bezose: Rozchod s Katy potvrzen?!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Moravské kuře
Moravské kuře
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Mořská štika v alobalu
Mořská štika v alobalu
Mořské rizoto
Mořské rizoto
  • Recepty.cz
  • Moravský vrabec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact