• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Moravskoslezský bigos

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (větší)
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 400
      g kysané zelí
    • 400
      g vepřové maso
    • 200
      g uzené maso
    • 400
      g hlávkové zelí (bílé)
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 100
      g sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho paprikou, trošku osmažte a podlijte vínem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
3
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.

RADA: Další recepty z vepřového naleznete zde

4
----
5
//Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Hornoslezský bigos

Hornoslezský bigos

Bigos speciál

Bigos speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 10:38

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Vepřové FOOD Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cibule Hlávkové zelí Kysané zelí Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené švestky Uzené maso Vepřové maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Květákové makarony

Květákové makarony

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

92
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Moravská kapsička
Moravská kapsička
Moravské koláče
Moravské koláče
Moravské kuře
Moravské kuře
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact