• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Moravskoslezský bigos

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (větší)
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 400
      g kysané zelí
    • 400
      g vepřové maso
    • 200
      g uzené maso
    • 400
      g hlávkové zelí (bílé)
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 100
      g sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho paprikou, trošku osmažte a podlijte vínem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
3
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.

RADA: Další recepty z vepřového naleznete zde

4
----
5
//Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Hornoslezský bigos

Hornoslezský bigos

Bigos speciál

Bigos speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 10:38

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Vepřové FOOD Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cibule Hlávkové zelí Kysané zelí Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené švestky Uzené maso Vepřové maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

150
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
113
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
62
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
46
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
45
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Moravská kapsička
Moravská kapsička
Moravské koláče
Moravské koláče
Moravské kuře
Moravské kuře
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact