• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Moravskoslezský bigos

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
Moravskoslezský bigos
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (větší)
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 400
      g kysané zelí
    • 400
      g vepřové maso
    • 200
      g uzené maso
    • 400
      g hlávkové zelí (bílé)
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 100
      g sušené švestky

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho paprikou, trošku osmažte a podlijte vínem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
3
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.

RADA: Další recepty z vepřového naleznete zde

4
----
5
//Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Hornoslezský bigos

Hornoslezský bigos

Bigos speciál

Bigos speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2011 10:38

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Vepřové FOOD Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cibule Hlávkové zelí Kysané zelí Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené švestky Uzené maso Vepřové maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Černé trubičky

Černé trubičky

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
22
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Moravská kapsička
Moravská kapsička
Moravské koláče
Moravské koláče
Moravské kuře
Moravské kuře
Moravský flamendr
Moravský flamendr
Moravský vrabec
Moravský vrabec
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
  • Recepty.cz
  • Moravskoslezský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact