• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Moravské zelí zahušťené bramborem

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravské zelí zahušťené bramborem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 100
      g špek uzený
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks brambory střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté. Pak přidám asi 2 lžičky cukru a 2 lžíce octa a dovaříme do měkka. Po uvaření slejeme přebytečnou vodu, ale do hrníčku, budeme ji ještě potřebovat.Na zásmažku nakrájíme slaninu na kostičky, krátce vyškvaříme,ale ne do křupava, jen aby se vyškvařil tuk. Zasypeme hladkou moukou a trochu posmažíme dorůžova. Zalejeme studenou vodou,osolíme a přidáme jemně ustrouhanou syrovou bramboru. Mícháme,až zhoustne. Zásmažka by měla být trochu řidší, takže ještě rozředíme vodou ze zelí, kterou jsme slili. Na mírném plameni vaříme 20 minut. Vlejeme do zelí,smícháme, ochutnáme, dochutíme.
2
Má být sladkokyselé. Stejně vařím kyselé zelí. Zásmažka s bramborem dává zelí skvělou chuť, všechny kamarádky z Čech už vaří moravské zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moravské kuře

Moravské kuře

Moravské koláče

Moravské koláče

Brokolicová polévka s bramborem

Brokolicová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 16. 8. 2014 10:40

    Kdo nevyskouší tak prohloupí.

  • Jana Č. | 12. 11. 2010 23:55

    Dobrý den, děkuji za skvělý recept, výborné, jsem nadšená a nad míru spokojená.

  • Jarka O. | 24. 2. 2010 12:09

    Evo, myslíte jestli červené nebo bílé? Ano, to je určitě jedno ;-) Jde jen o barvu.

  • Eva Kopalová | 24. 2. 2010 10:36

    Mám dotaz, je jedno, jaké zelí použiji?

  • Jitřenka Němcová | 13. 1. 2008 18:52

    Smaženou cibulku dávám podle toho, k čemu to zelí dávám. Třeba k uzenému ano, ale z pečeného masa mám šťávu s cibulkou a česnekem a tou zelí poleju.

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:18

    Jen Vám tam chybí smažená cibulka....

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:15

    Dávám jedničku. Téměř tak dokonalé jako můj Tučňák na divoko.

  • Jitřenka Němcová | 14. 12. 2007 11:01

    Děkuji za chválu, moc mě těší. Teď se bude hodit, k vánoční krůtě, huse nebo kachně. Přeji krásné vánoce.

  • Adéla Macíčková | 10. 11. 2007 20:37

    Opravdu úžasné!

  • Katka Hrušková | 23. 10. 2007 09:31

    Děkuji za recept, už se na zelíčko těšíme.

  • OLI ŠIPKOVA | 9. 10. 2007 09:56

    OPRAVDU JE VÝBORNÉ.OLI

  • Eva Přecechtělová | 8. 10. 2007 22:39

    Moje babička do toho moravského někdy, podle toho k čemu to bylo přidávala místo brambory nastrouhané jablko. Je to výborné zejména ke kačeně a k tomu bramborové knedlíky :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Hladká mouka Kmín Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina II.

Bublanina II.

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

70
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
36
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
28
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
27
Indické zeleninové karí
Indické zeleninové karí
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact