Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
2
Pak přidáme na sádle osmahnutou cibuli, osolíme a dusíme zelí pod poklicí za mírného podlévání. Když je téměř měkké, zaprášíme je moukou, podusíme, podlijeme vodou a znovu dusíme. Přidáme nastrouhané jablko a podle chuti trochu cukru a octa. Má být kašovité, sladkokyselé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eL
|11. 3. 2016 15:47
...?
Dalibor
|6. 6. 2013 14:39
Co to je? Moravák by do zelí nikdy nedal mouku :-(
milan
|20. 11. 2010 12:16
Tak už nám to tady bublá snad bude dobré.
Petr
|22. 4. 2006 16:18
Já pouze dodám, že místo zahuštění moukou je lepší použít na jemno nastrouhaný brambor. Tento dobře zahustí, zelí dodá chuť a nemusí se dlouho čekat jako u mouky aby se vyvařila.