Vynikající koláče, vyplatí se dát olej podle receptu. Na půl kila mouky určitě dva tvarohy. Z této dávky je cca 30 ks koláčů.
Prosím vás, kolik přijde mouky na ten kvásek? :-) Nějak jsem nevyčetla kolik se má odvážit. Děkuji
Dnes jsem je pekla z poloviční várky, už jsou vynikající.U nás se nejí tvarohové,tak jsem upeklay klasiku povidlový s drobenkou
jen z másla ... :-!
Těsto samozřejmě kynout musí !!! :)
200ml ojĺeje se mi zdálo moc hodně,takže jsem dala 150ml.....super recept,jen se po nich zaprášilo
Moravské koláče dělávala moje babička (však taky bydlela na Moravě) a my jsme je všichni milovali - žádné množství nebylo dostatečné. Už léta se odhodlávám je udělat a dneska jsem se rozhodla, že jdu do nich! Perfektní na víkend. Už jsem si recept vytiskla. Tak snad se povedou O:-) <3 <3 <3
Těsto se nenechává kynout? No to je jedno, mám zaděláno a jdu pokračovat. :-P
Když do žmolenky dáme o něco více tuku, nebude to "suchá mouka" a sama se připeče.
S pul kila mouky?Kolik to tak približně bude koláčku?jsme jen dva stravnici.
Radko, dávám polhrubou mouku, máslo a moučkový cukr.. tu žmolenku dělát tak, aby se moc nedrolila, aby byla spíše taková kompaktní.. a mezi dvěma prsty ji zmáčku a pak trochu přimáčknu do koláče.. nevím, jak líp na napsat.. a nedávejte jí tam moc
Báječný recept. Šlo to výborně. Sice trošku pracnější než obyčejné koláče, ale výsledek stál za to!
prosím jak děláte žmolenku, aby se vám držela a nepadala z koláčů? děkuji
zkuste jen 1 kostičku droždí a místo oleje 200g majonézy Ty jsou víc než světové :-)
Dnes jsem koláčky pekla,děkuji za recept,nemají chybu.Výýýbornééé :-)
Kolace sa pecu na 180 cca 20 minut. Namiesto dvoch ks drozdia som pouzila 1 ks drozdie a jeden sacik prasku do peciva.
Tyto koláče dělám už po několikáté a vždy s velkým úspěchem,s těstem se velmi dobře pracuje,dala jse to za úkol domácí pekárně.Jen jednu drobnou změnu oproti původnímu rcp..po upečení potírám koláče rozpuštěným máslem s rumem.Je to dobrota
Téměř totožné koláče dělám, ale bez kynutí kvásku i těsta - recept je zde vložen pod názvem Kynuté koláče bez kynutí. Je tam jen méně vajec a cukru, takže se těsto dá použít i na slaný česnekový závin apod. Jsou tam taky 2 kostičky droždí a funguje to spolehlivě.
2 kostky kvasnicy? Není to moc. 1 kostka je na 1 kg mouky, aspoň na těch co mám doma to píšou. Jinak určitě udělám, to bude mňamka