• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
Napište svůj komentář k receptu

Monkey bread se sýrovým fondue

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
4fotografie
Nahrát fotku
 

Takzvaný opičí chléb z kynutého těsta je specifický tím, že si z něj každý může odtrhnout svůj kousek. V našem receptu jej připravíme ve slané verzi s kapary, tymiánem a pečeným hermelínem, do kterého si můžete kousky chleba namáčet.

Suroviny

8 porce
    • 200
      ml mléko + 1 lžíce na potření
    • 150
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      ks vejce + 1 na potření
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • olej na potření mísy
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      ks hermelín
    • pepř mletý červený

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem zpracujte měkké, ale nelepivé těsto. V míse vytřené olejem pak nechte asi 45 minut vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozpusťte zbytek másla. Doprostřed položte dýhovou krabičku od sýra.
3
Do těsta zapracujte odrhnuté lístky tymiánu (trochu odložte) a kapary. Rozdělte je na kousky o váze asi 30 g. Vytvořte z nich kuličky, namáčejte je do másla a skládejte v několika řadách dokola kolem krabičky.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

4
Vejce vyšlehejte se lžící mléka a potřete jím věnec. Pečte 25 minut. Nyní do krabičky uprostřed vložte rozbalený sýr a kůrku na povrchu nařežte do mřížky. Posypte zbytkem tymiánu a nahrubo drceným červeným pepřem. Pečte ještě dalších 10 minut a hned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 5jideldenne | 16. 7. 2019 09:49

    To vypadá výborně, odkud je ten recept? Jaká je to kuchyně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD Narozeniny a párty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hermelín Hladká mouka Kapary Máslo Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Minipizzy

Minipizzy

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

159
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
145
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
Mončina čína
Mončina čína
Moniččina zelňačka
Moniččina zelňačka
Monster burger
Monster burger
Morašická pizza
Morašická pizza
Moravská jitrnice
Moravská jitrnice
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact