• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
Napište svůj komentář k receptu

Monkey bread se sýrovým fondue

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
4fotografie
Nahrát fotku
 

Takzvaný opičí chléb z kynutého těsta je specifický tím, že si z něj každý může odtrhnout svůj kousek. V našem receptu jej připravíme ve slané verzi s kapary, tymiánem a pečeným hermelínem, do kterého si můžete kousky chleba namáčet.

Suroviny

8 porce
    • 200
      ml mléko + 1 lžíce na potření
    • 150
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      ks vejce + 1 na potření
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • olej na potření mísy
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      ks hermelín
    • pepř mletý červený

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem zpracujte měkké, ale nelepivé těsto. V míse vytřené olejem pak nechte asi 45 minut vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozpusťte zbytek másla. Doprostřed položte dýhovou krabičku od sýra.
3
Do těsta zapracujte odrhnuté lístky tymiánu (trochu odložte) a kapary. Rozdělte je na kousky o váze asi 30 g. Vytvořte z nich kuličky, namáčejte je do másla a skládejte v několika řadách dokola kolem krabičky.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

4
Vejce vyšlehejte se lžící mléka a potřete jím věnec. Pečte 25 minut. Nyní do krabičky uprostřed vložte rozbalený sýr a kůrku na povrchu nařežte do mřížky. Posypte zbytkem tymiánu a nahrubo drceným červeným pepřem. Pečte ještě dalších 10 minut a hned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 5jideldenne | 16. 7. 2019 09:49

    To vypadá výborně, odkud je ten recept? Jaká je to kuchyně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD Narozeniny a párty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hermelín Hladká mouka Kapary Máslo Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

47
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
Mončina čína
Mončina čína
Moniččina zelňačka
Moniččina zelňačka
Monster burger
Monster burger
Morašická pizza
Morašická pizza
Moravská jitrnice
Moravská jitrnice
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact