• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
Napište svůj komentář k receptu

Monkey bread se sýrovým fondue

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
Monkey bread se sýrovým fondue
4fotografie
Nahrát fotku
 

Takzvaný opičí chléb z kynutého těsta je specifický tím, že si z něj každý může odtrhnout svůj kousek. V našem receptu jej připravíme ve slané verzi s kapary, tymiánem a pečeným hermelínem, do kterého si můžete kousky chleba namáčet.

Suroviny

8 porce
    • 200
      ml mléko + 1 lžíce na potření
    • 150
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      ks vejce + 1 na potření
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • olej na potření mísy
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      ks hermelín
    • pepř mletý červený

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem zpracujte měkké, ale nelepivé těsto. V míse vytřené olejem pak nechte asi 45 minut vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozpusťte zbytek másla. Doprostřed položte dýhovou krabičku od sýra.
3
Do těsta zapracujte odrhnuté lístky tymiánu (trochu odložte) a kapary. Rozdělte je na kousky o váze asi 30 g. Vytvořte z nich kuličky, namáčejte je do másla a skládejte v několika řadách dokola kolem krabičky.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

4
Vejce vyšlehejte se lžící mléka a potřete jím věnec. Pečte 25 minut. Nyní do krabičky uprostřed vložte rozbalený sýr a kůrku na povrchu nařežte do mřížky. Posypte zbytkem tymiánu a nahrubo drceným červeným pepřem. Pečte ještě dalších 10 minut a hned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 5jideldenne | 16. 7. 2019 09:49

    To vypadá výborně, odkud je ten recept? Jaká je to kuchyně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD Narozeniny a párty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hermelín Hladká mouka Kapary Máslo Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

146
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
87
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
62
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
48
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
Mončina čína
Mončina čína
Moniččina zelňačka
Moniččina zelňačka
Monster burger
Monster burger
Morašická pizza
Morašická pizza
Moravská jitrnice
Moravská jitrnice
  • Recepty.cz
  • Monkey bread se sýrovým fondue
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact